Actualitate

Întâlnire cu Ambasadorul Irlandei în România, E.S. Brendan Ward, la Universitatea Ovidius din Constanța

Conducerea Universității Ovidius din Constanța (UOC) s-a întâlnit joi, 16 mai 2024, cu Excelența Sa, domnul Brendan Ward, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Irlandei în România.

Excelența Sa a fost însoțit de Raluca Curelea, președinte Romania Ireland Business Association (RIBA), și de Alexandru Aionițoaei, manager pentru România al agenției Enterprise Ireland.

Discuțiile au vizat dezvoltarea mobilităților pentru cadre didactice și studenți, prin programul Erasmus Plus, în universități din Irlanda, precum: Trinity College Dublin, National College of Ireland, NUI Galway, University College Cork, Maynooth University, Griffith College, Munster Technological University.

De asemenea, în cadrul întrevederii, s-au punctat oportunitățile de colaborare între Universitatea Ovidius din Constanța și instituții de cercetare din Irlanda, în vederea realizării unor proiecte de mediu în domenii, precum cel agricol și marin.

La finalul întâlnirii, delegația ambasadei irlandeze și reprezentanții conducerii universității  au vizitat centrul de simulatoare medicale și amfiteatrele Facultății de Medicină.

Related Articles

Back to top button