Actualitate

La UOC se organizează a XVII-a ediție a Concursului pentru Elevi și Studenți în Tehnologia Informației – ESTIC

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează sâmbătă, 25 mai 2024, cea de-a a XVII-a ediție a Concursului pentru Elevi şi Studenţi în Tehnologia Informaţiei – ESTIC 2024.

Competiția este destinată elevilor de liceu şi studenţilor pasionați de informatică și va avea loc, începând cu ora 9.00, la sediul Facultății de Matematică şi Informatică, în Aula B, etaj 1, (Bld. Mamaia 124). ESTIC 2024 se va desfășura în format clasic, însă, pentru elevii de liceu, concurenți care nu sunt din județul Constanța sau cei care din motive obiective nu pot participa fizic, există posibilitatea participării în format online.

„Competiția le oferă participanților oportunitatea de a-și evalua cunoștințele și abilitățile din domeniul IT, în perspectiva construirii unei cariere profesionale în acest domeniu atractiv, dinamic și prosper. Proiectele realizate de către concurenți, cu talent, imaginație și creativitate, vor fi evaluate în funcție de gradul de dificultate a algoritmilor și tehnologiilor folosite, originalitatea și actualitatea soluției oferite, calitatea implementării și utilitatea practică”, precizează conf. univ. dr. Elena Pelican, organizatorul evenimentului.

După finalizarea concursului, cei mai buni participanţi vor fi premiați de cadrele didactice ale FMI și companiile IT partenere – sponsori ai evenimentului (Monsson Trading, Banca Transilvania, Senior Software, TeamArt Software Services, MultiSoft, Cornerstone Technologies, Reporting Center).

Cu acest prilej, studenții FMI vor participa la sesiuni interactive realizate de reprezentanții companiilor partenere, care le vor prezenta domeniul de activitate și le vor oferi informații despre procesele de recrutare, posibilitățile de angajare, stagiile de practică și bursele disponibile.

Pentru detalii suplimentare, accesați: https://fmi.univ-ovidius.ro/estic-2024/.

Related Articles

Back to top button