ActualitateSport/Life

Emoții pentru sportivi CSM Constanța, la finalul lunii mai

Ultima săptămână din luna mai rezervă alte noi emoții pentru sportivii clubului constănțean, care vor concura în competiții interne și internaționale. Avem un reprezentant la Campionatul European de Canotaj U19 și cinci la Cupa Europeană de Triatlon din Serbia. Ne batem pentru medalii naționale la ciclism, triatlon, baschet și volei, cu echipele de juniori ale clubului care sunt calificate la turneele finale.

Volei U15F

Tinerele voleibaliste de la CSM Constanța evoluează, în această săptămână, la Turneul Final de volei speranțe U15 și au ca obiectiv lupta pentru podium și câștigarea unei medalii. Evoluțiile de până acum ale fetelor antrenate de Vanesa Deșliu și Bianca Ioana Cojocaru dau speranțe pentru o comportare bună. CSM Constanța este în Seria A, unde le are ca adversare pe CSV Craiova, CSM București și HV Junior Iași (Vineri, 31 Mai, ora 10.00). Meciurile turneului final sunt găzduite de orașul Câmpulung Muscel iar meciurile echipei pot fi urmărite livestream pe pagina de facebook a CSM.

Volei U18F

La capătul unui turneu final U17 în care CSM Constanța și-a adjudecat titlul național, patru componente ale echipei au fost convocate la lotul național al României U18. Deja prezente în angrenajul echipei naționale, Maria Știrbu, Alexia Ruci și Bianca Cucu au fost convocate din nou la naționala României. Celor trei jucătoare care au participat și în trecut cu naționala la turnee li se adaugă în această fereastră competițională și Nicole Toma. Cele patru jucătoare se vor prezenta la Blaj pe 1 Iunie, unde vor începe pregătirea la națională sub coordonarea antrenorilor Adrian Radu și Adrian Negrei, pentru Campionatul Balcanic U18 din Albania (Tirana) programat în perioada 17-23 Iunie ca mai apoi să intre în focuri la Turneul Final al Campionatului European U18 organizat chiar la Blaj în perioada 1-14 Iulie.

Baschet feminin U16

CSM Constanța U16 luptă pentru medalii, în perioada 29 Mai – 2 Iunie, la Turneul Final al Campionatului Național de Baschet Feminin! Echipa evoluează în Grupa a 2-a, din care merg mai departe, în semifinale, primele două clasate. Fetele antrenate de Alina Șerban joacă, în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, cu CS Olimpia București, ACS Gladius Mureșul Târgu Mureș și LAPI Dej (Vineri, 31 Mai, ora 16.00). În Grupa 1 se bat pentru primele locuri ACS Cluj-Napoca, ACS Dan Dacian București și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Semifinalele vor fi Sâmbătă, 1 Iunie, de la orele 16:00 și 18:00.

Baschet masculin U16

CSM Constanța U16 participă la Turneul Final al Campionatului Național de Baschet Masculin. În perioada 29 Mai – 2 Iunie, la Iași, echipa va juca pentru locurile 9-12. Băieții antrenați de Norbert Kovasch susțin cinci partide, cu ACS Stomart Iași, CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea și CSȘ Viitorul Cluj-Napoca (Vineri, 31 Mai, ora 12.00), CS Știința București (Sâmbătă, 1 Iunie, ora 10.00) și ABC Rising Stars Popești Leordeni (Duminică, 2 Iunie, ora 9.00).

Canotaj 

Întrecerile Campionatului European de canotaj U19 sunt programate în perioada 28 Mai – 2 Iunie în orașul Kruszwika din Polonia. Din lotul României face parte și Darius Simion, care va concura în proba de patru rame fără cârmaci. Sportivul este pregătit de antrenorul Marian Grijuc și are dublă legitimare CSM Constanța – CSU “Simona Halep” Constanța.

Ciclism 

Cicliștii Brigitte Belu, Matei Paris și antrenorul Filip Grigorescu participă, în weekend, la etapa a 2-a a Cupei României de Șosea, care se desfășoară la Arad, în cadrul competiției “Ziridava Road Race”. Sportivii de la CSM Constanța, ambii cadeți, vor lua startul sâmbătă, 1 Iunie, la ora 10.00, în proba de contratimp individual, pe distanța de 4km, între localitatea Șiria și Vârful Curcubata. Duminică, 2 Iunie, la ora 10.00, se va da startul în proba de fond, care se va desfășura pe o distanță de 115km, între Arad și Sânnicolau Mic. Rezultatele din cele două probe se cumulează pentru clasamentul final. Hai, Constanța!

Triatlon 

Sportivii secției de triatlon a clubului participă, în weekend, la Cupa Europeană de Juniori de la Silver Lake, Serbia. Cinci dintre cei nouă triatloniști români care vor concura în țara vecină sunt de la CSM Constanța: Carol Popa, Raul Petre, Gabriel Mihăilescu, Paul Galoiu și Amalia Singuran. Competiția programează sâmbătă, 1 Iunie, semifinalele, iar duminică, 2 Iunie, finalele individuale și ștafetă mixtă. Se înoată în Dunăre, pe distanța de 400m, celelalte probe fiind 10,4 km bicicletă și 2,5 km alergare. Le ținem pumnii strânși sportivilor antrenați de Cristi Doicescu și Gabriel Constatinescu.

Avem o reprezentantă și la competiția de triatlon organizată, în weekend, în apropiere de București, la Pantelimon. Ioana Badea va lua startul în Cupa României la Supersprint, în cadrul Unstoppable Triatlon Pantelimon 2024. Concursul va fi Open. Sâmbătă, 1 Iunie.

1 Iunie 

Pe 1 iunie, Constanța devine orașul copiilor fericiți iar de-a lungul zilei, CSM Constanța va avea activități sportive alături de cei mici! În parcuri sau pe bulevarde, cu spectacole, mascote, activități sportive, povești sau ateliere de creație, cu zâmbete până la urechi și surprize nenumărate, Constanța îi va sărbători pe cei mai mici dintre noi. Pentru că e ziua lor și merită ce e mai bun și mai frumos, Primăria Constanța nu a vrut să îi dezamăgească și le-a pregătit copiilor o zi de neuitat. Sâmbătă, CSM Constanța va susține activități în Parcul de la Gară de la ora 11:00 și pe Bulevardul Tomis începând cu ora 14:00.

Related Articles

Back to top button