ActualitateEducație/Cultura

ICHC-ist admis la Universitatea Cambridge!

Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța se mândrește cu încă un elev remarcabil, Stănescu Matei-Octavian, care a reușit să fie admis la una dintre cele mai prestigioase universități din lume: Universitatea Cambridge, unde va studia Computer Science. Această instituție de renume este recunoscută pentru examenele sale de admitere dificile și neconvenționale, dar și pentru mediul său unic, din care provin numeroși viitori miliardari și lideri de top ai societății.

Universitatea Cambridge, cere de la potențialii săi studenți nu doar o bază academică solidă, dar și o capacitate excepțională de a răspunde la întrebări de cultură generală și de logică, aspecte care sunt incluse în examenul de admitere.

Octavian, pe parcursul anilor de liceu, a participat la numeroase olimpiade, concursuri și competiții naționale și internaționale de matematică, fizică și informatică. Prin determinarea și talentul său, a obținut performanțe de excepție, câștigând nenumărate medalii și premii. Reușitele sale reflectă nu doar abilitățile academice deosebite, ci și o pasiune profundă pentru cunoaștere și excelență.

Octavian este un elev competitiv și ambițios, care și-a descoperit pasiunea pentru rezolvarea puzzle-urilor și problemelor logice încă de la vârsta de 7 ani, când rezolva felurite variante ale cubului Rubik. În gimnaziu, a devenit pasionat de științele și tainele necunoscute ale informaticii, matematicii și fizicii, care i-au adus premii importante. Prin multă muncă și dedicație, a reușit să obțină calificarea la Olimpiada Națională de informatică în clasa a V-a, urmată de calificări succesive, în fiecare an începând cu clasa a VI-a, la toate cele trei materii: matematică, informatică și fizică. În clasa a VI-a a obținut medalia de bronz la matematică, urmând ca în clasa a VII-a să se claseze primul pe țară la fizică, obținând premiul I și medalie de aur, dar și argint la informatică și bronz la matematică.

Anii de liceu nu au fost nici ei lipsiți de realizări. A obținut un argint și două bronzuri la matematică, trei medalii de argint la fizică și o medalie de bronz, două de argint și una de aur la informatică. A participat la concursuri internaționale, precum olimpiada multidisciplinară Zhautykov din Kazahstan, unde a obținut medalia de bronz la matematică. În clasa a XI-a a reușit să se califice în lotul național lărgit al României la fizică, încheindu-și, în anul următor, cariera de olimpic cu premiul III și medalie de aur la Olimpiada Națională de Informatică.

Informatica rămâne pe locul 1 pentru Octavian, oferindu-i bucuria de a rezolva probleme complexe și libertatea de a crea jocuri, aplicații și site-uri web. Pe lângă olimpiade, participă la concursuri de programare competitivă, precum Codeforces, Reply Code Challenge și CCC, și merge la hackathoane ca Unihack și iTec, unde poate dezvolta programe într-un mediu colaborativ și stimulant. Predarea informaticii elevilor de clasa a cincea și a șasea, ca parte a programului de pregătire pentru olimpiadă, i-a alimentat și mai mult pasiunea pentru acest domeniu.

De asemenea, o altă realizare importantă este proiectul „SelfNote”, dezvoltat împreună cu colegii săi în Flutter, la hackathon-ul iTec din Timișoara. Acest proiect este conceput pentru a ajuta persoanele care se confruntă cu stresul, oferind o modalitate de a ușura gândurile negative. Tot la un hackathon, a dezvoltat alături de aceeași echipă proiectul Q.E.D., o aplicație dedicată dezvoltării unei comunități care ajută olimpicii să se pregătească la matematică, rezolvând probleme cu diferite grade de dificultate.

La baza acestor performanțe școlare extraordinare se află o muncă titanică și multe sacrificii. Puterea de muncă, răbdarea, susținerea și încurajările profesorilor, colegilor și familiei l-au însoțit mereu pe Octavian în obținerea unui palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale.

În fiecare an, elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică Constanța aduc rezultate spectaculoase României la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale.

Related Articles

Back to top button