Actualitate

Spitalul „Sfântul Sava” înregistrează cele mai bune rezultate dovedite în orice tip de recuperare medicală

Cele mai multe cazuri care ajung la Spitalul „Sfântul Sava” sunt grave și foarte grave, iar cei mai mulți specialiști nu le oferă șanse de recuperare. Cu 55 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți angajați și peste 150 de echipamente de ultimă generație, spitalul „Sfântul Sava” a reușit să repună pe picioare, la propriu, peste 7.000 de pacienți în cei șase ani de funcționare.

Un caz special este pacienta Iulia Bica, în vârstă de 44 de ani. În urmă cu opt ani, a fost intoxicată cu dioxid de carbon, emis de o sobă. A stat în comă aproape patru luni, intubată și cu șanse de supraviețuire sub 1%. După ieșirea din starea de comă, nu se mai putea mișca, nu mai putea vorbi.

content-image

content-image

„Nici să gândesc nu mai știam. Seara m-am culcat și nu m-am mai trezit decât după aproape patru luni, conectată fiind la tot felul de aparate. Oricum, nimeni nu credea că o să mai trăiesc. În ultimii șapte ani, am fost în peste opt spitale. Viața mea a fost petrecută dintr-un spital în altul. Dar, vă mărturisesc, nicăieri nu a fost ca aici, în Spitalul ”Sfântul Sava”. Sunt foarte fericită că în doar trei săptămâni de internare, am reușit să merg din nou singură. Le mulțumesc tuturor celor care m-au tratat și celor care m-au ajutat să ajung aici.”, povestește Iulia Bica.

Pacienta a fost internată în Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava” pe 13 mai 2024, cu diagnosticul tetrapareză spastică post encefalopatie. A beneficiat de un regim de recuperare medicală intensivă, o ofertă specială acordată tuturor pacienților internați pe durata lunii mai. Astfel, Iulia Bica a urmat câte două ședințe de kinetoterapiefizioterapie și masaj terapeutic, în fiecare zi. S-a externat pe 3 iunie, mergând singură. Acum poate urca și trepte, ceea ce părea doar un vis înainte de internare. I-a crescut rezistența la efort și a căpătat mai multă încredere în forțele proprii, ceea ce reprezintă un pas deosebit de important în recuperare, mai ales în situația ei, procesul fiind unul de durată, în continuare.

content-image „Am aplicat acest regim de recuperare medicală intensivă pe toată durata lunii mai, tuturor pacienților internați, indiferent de afecțiune. Rezultatele pe care le-am obținut, inclusiv în cazuri grave și foarte grave, cum este și cazul doamnei Bica, ne determină să continum această tehnică, astfel că vom pune la dispoziția pacienților noștri acest tip de recuperare medicală intensivă și în continuare, pe durata lunilor iunie și iulie. Astfel, pacienții vor beneficia în fiecare zi de câte două ședințe de kinetoterapie și două ședințe de fizioterapie, incluse în costul pachetului de recuperare medicală, fără a crește prețurile.

La Spitalul Sfântul Sava, suntem interesați să oferim toate condițiile astfel încât pacienții noștri să fie recuperați medical cât mai rapid, iar nu să rămână internați cât mai mult timp.

Avem 55 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, dar și 11 medici specialiști. Gărzile de medici sunt asigurate 24 de ore, iar supravegherea pacienților se face inclusiv prin sistem video intern. Astfel, nu există riscul ca un pacient să aibă nevoie de ajutor, de orice natură, și să nu intervenim imediat. Am ridicat acest spital în urmă cu șase ani din dorința de a oferi și în România condiții de recuperare medicală ca în marile și vestitele clinici din străinătate. Am reușit să repunem pe picioare, la propriu, peste 7.000 de pacienți. Suntem mândri de rezultatele noastre și vom continua să investim, ca și până acum, în cele mai noi echipamente medicale, invoative, de ultimă generație. Până acum, am depășit numărul de 150 de astfel de echipamente, unele dintre acestea fiind aduse în premieră în România”, declară Alina Ion, manager și fondatoare a Spitalului de Recuperare Medicală „Sfântul Sava”.

Date de contact ale Spitalului „Sf. Sava” – Ilfov:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

Str. Cozieni nr 2, Pantelimon, Ilfov

Related Articles

Back to top button