Actualitate

Tur cultural ,,Mihai Eminescu”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentul cultural-educativ Tur Cultural „Mihai Eminescu”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism).

Vă dăm întâlnire joi, 13 iunie 2024, ora 18.00, la statuia Lupoaicei din Constanța (Lupa Capitolina). Turul cultural dedicat geniului poetic Mihai Eminescu este un omagiu adus prezenței pe care Luceafărul poeziei românești a avut-o în orașul de la malul Mării Negre. Conexiunea sa specială cu mica urbe a vremii, de la țărm de mare și evocarea „Costanţei/ Chiustenge” în prețioasele sale scrisori, fac dovada unui fin observator. Turul cultural ,,Mihai Eminescu’’ se constituie într-o adevărată călătorie în timp, participanții având ocazia de a merge pe urmele pașilor ,,poetului nepereche’’ și a descoperi aspecte inedite privind legătura sa cu regalitatea, dialogul și susținerea pe care a avut-o din partea Reginei Elisabeta. În cadrul turului cultural se vor face opriri la Palatul Regal, Casa Grigorescu, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu’’, Piața Ovidiu,  Moscheea Regală Carol I, Strada Nicolae Titulescu, la ,,hotelul lui Eminescu”, unde poetul a fost cazat în vara anului 1882, Bulevardul Regina Elisabeta, statuia Reginei Elisabeta, Cazino, dar și la bustul ce îl reprezintă, având alături iubirea sa eternă, Veronica Micle.

Participarea este gratuită, iar durata traseului este de aproximativ 2 ore. Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook a Centrului Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” sau pe site-ul   www.centruljeanconstantin.ro.

Related Articles

Back to top button