Actualitate

Doi tineri din Medgidia, prinși de jandarmi cu substanțe interzise asupra lor

Ieri, 19.06.2024, în jurul orei 23:30, în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare de rutină în zona unui hypermarket din localitatea Medgidia, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au observat doi tineri, cu vârste de 19, respectiv 17 ani, care au devenit agitați la observarea echipajului. Acest fapt i-a determinat pe oamenii legii să-i legitimeze și să îi întrebe dacă dețin lucruri nepermise de lege asupra lor.

Tânărul de 19 de ani le-a predat de bunăvoie jandarmilor un pliculeț din plastic care conținea o substanță vegetală de culoare verde-oliv, un dispozitiv tip ”grinder” cu urme de resturi vegetale în el, o cutiuță cu foi de țigarete și un plic de staniol care era inscripționat cu sigla ”Cannabis”. Cel de-al doilea tânăr a predat și el de bunăvoie jandarmilor un dispozitiv de tip ”grinder” care avea de asemenea urme de substanță vegetală la interior.

Tânărul care deținea pliculețul cu substanța vegetală a declarat că a cumpărat-o pentru consum propriu iar cel de 17 ani a declarat că a găsit grinder-ul pe care îl avea asupra lui ”în spatele unui magazin din Medgidia”. La controlul corporal efectuat asupra celor doi nu au mai fost găsite alte obiecte de interes operativ.

Cei doi tineri au fost conduși la sediul jandarmeriei, unde le-au fost întocmite acte de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de substanțe interzise (în conformitate cu Legea 143/2000, pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri).

Substanțele găsite au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate către organele de poliție pentru continuarea cercetărilor.

Related Articles

Back to top button