Actualitate

Pui de cerb carpatin și papagali Ara la Microrezervația din Constanța

La Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, mai precis la Microrezervație, în aceste zile, constănțenii, dar și turiștii au parte de surprize. Pe lângă o serie numeroasă de animale pe care le pot vedea și despre care pot afla mai multe informații, puii recent fătați de cerb Carpatin fac deliciul publicului.

Cerbul lopătar este un mamifer ierbivor din familia Cervidae, originar din ținuturile mediteraneene. De asemenea, acesta face parte din genul Dama, care produce coarne „lățite”. Aceștia sunt lipsiți de părul lung de pe gât în perioada bocănitului și nu prezintă canini în maxilarul superior. O curiozitate despre cerbii carpatini este faptul că în luna octombrie se împerechează, iar perioada de gestația durează 7 luni. Fiecare ciută fat unul sau doi viței, în luna iunie a anului următor și rămân împreună cu mama lor timp de un an.

O altă nouătate în ceea ce privește Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este faptul că pentru prima dată papagalii Ara din cadrul expoziției Păsări Exotice au pui.

Papagalul Ara este originar din America Centrală și America de Sud. Are o talie de 80-95 de centrimetri și o greutate de 1.000 de grame. Aceștia zboară în perechi sau grupuri familiale mici, dar și în stoluri de până la 25 de exemplare. Penajul corpului este o combinație de roșu cu albastru, verde, galben și bleumarin. Papagalul Ara este o pasăre hiperactivă, extrem de gălăgioase și capabile chiar să imite cuvinte din limbajul uman. Un papagal Ara poate trăi chiar și 50 de ani. În ceea ce privește puii de la Constanța, aceștia cresc treptat într-un mediu sigur.

Complexul muzeal de științe ale naturii a trecut încă din 15 iunie la programul de vară, iar microrezervația poate fi vizitată de luni până duminică în intervalul orar 9.30- 18.00.

Related Articles

Back to top button