Actualitate

,,Spectacolul de folclor’’ din data de 10 iulie, cu Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” și invitații, sold-out!

Iubitorii de cântec, joc și voie bună, dar mai ales de folclor autentic românesc, sunt poftiți să dea curs invitației Consiliului Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, de a petrece o seară de iulie memorabilă, în compania renumitului Ansamblu Folcloric Profesionist „Brâulețul” și a invitaților săi – unii dintre cei mai apreciați soliști de muzică populară ai momentului.

Astfel, startul evenimentului cultural-artistic prezentat sub titulatura ,,Spectacol de folclor’’ se va da miercuri, 10 iulie 2024, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret (CMEPT) ,,Jean Constantin’’, unde constănțenii, cât și publicul estival, se vor bucura de un program cultural-artistic special.

 Ca urmare a interesului sporit al publicului de la malul mării pentru ,,Spectacolul de folclor’’ din data de 10 iulie 2024, anunțăm că biletele puse în vânzare online, cât și la casieria CMEPT ,,Jean Constantin’’, au fost deja epuizate.

În cadrul ,,Spectacolului de folclor’’, sub bagheta magică a maestrului dirijor Cristian Obrejan, Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, devenit, în ultimii ani, un adevărat ambasador al folclorului românesc în țară și peste hotare, va încânta audiența cu suitele instrumental-coregrafice oferite de instrumentiștii și corpul său de dansatori, dar și cu frumusețea autentică a portului popular tradițional.

Alături de membrii îndrăgitului ansamblu dobrogean, pe scena de la malul mării vor cânta interpreți îndrăgiți reprezentând diferite zone folclorice ale țării.

Margareta Clipa, reprezentantă de seamă a folclorului bucovinean, va aduce, în sala de spectacole a CMEPT ,,Jean Constantin’’, frumoasele sale cântece, de dor și dragoste, dar și de înstrăinare, adevărate nestemate folclorice. Constantin Enceanu, artistul cu o carieră impresionantă în lumea muzicii populare și unul dintre interpreții care fac cinste folclorului oltenesc, se numără și el printre invitații Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”.

Nicolae Datcu, artistul originar din  Buzău, Pietroasele, dar stabilit la București, încă din anii copilăriei și devenit unul dintre cei mai apreciați soliști de muzică populară din România, va interpreta pentru publicul din Constanța cântece din zona Munteniei.

Din progranul cultural-artistic al evenimentului nu putea lipsi nici talentata cântăreață de muzică populară Ștefania Șirin Narenji, supranumită, datorită vocii sale inconfundabile, Privighetoarea Dobrogei.

În spectacol va putea fi urmărită, de asemenea, Elena Plătică – îndrăgita solistă a Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”.

Related Articles

Back to top button