TINERI ARTIȘTI ÎN ACȚIUNE – ateliere și spectacole
Săptămâna 02-08 Septembrie 2024 s-a încheiat cu multe aplauze, zâmbete și voie bună la malul mării. Spectacolul performing a avut parte de un mare succes la Grădina Tomis din Parcul Arheologic Constanța, publicul fiind fascinat de reprezentația pusă în scenă.
Toată munca s-a datorat studenților care au lucrat cu seriozitate, profesionalism și disciplină, conduși de profesori universitari și artiști la fel de implicați și dornici să ajungă la un rezultat bine meritat. În decursul acestei săptămâni, studenții au lucrat la următoarele ateliere: Ateliereul de artă teatrală și cinematografică ( cu actor Vlad Galer, actrița Mihaela Bețiu, actrița Mirela Pană și regizorul și Conf. univ. dr. habil. Emanuel Pârvu), Atelierul de expresivitate corporală ( cu coregraf Stela Cocârlea, coregraf Lili Petre și coregraf Snejana Apostol ), Atelierul de serigrafie și gravură ( cu Conf. univ. dr. Ovidiu Felipov și lect. Univ. dr. Dragoș Răzvan Petrișor), Masterclass-ul belcanto ( cu Prof. univ. dr. habil. Nicoleta Ardelean) și Muzică Instrumentală ( cadru didactic Adrian Hasna Preda)
Lucrul a fost intens, cu un program bine organizat și respectat, studenții au deprins noi tehnici și au profitat de fiecare lecție nouă primită din partea profesorilor. Treptat s-a creat un moment fabulos care a cuprins toate tipurile de artă: actorie, muzică, dans și pictură, toate îmbinându-se într-un mod armonios și plăcut publicului. Tema spectacolului a fost FRAGMENTARIUM. Paradigma culturală a Antichității în contemporaneitate, fiecare moment în parte pornind de la ideea de antichitate sub orice formă (cântec, vestimentație, stare și emoție).
În continuare, urmează a doua parte din cadrul proiectului TINERI ARTIȘTI ÎN ACȚIUNE, sub numele de Caravana tinerilor artiști în acțiune. Al doilea segment al proiectului presupune organizarea spectacolului PROVOCAREA, după texte de Vasile Alecsandri, în 5 localități din județul Constanța: Cerchezu, Cumpăna, Corbu, Oltina și Lipnița. Textele dramaturgului pot fi înțelese ușor de către public, acestea fiind adesea montate în cadrul școlilor de teatru din țară, dar și în multe instituții de spectacol. Spectacolul implică pe lângă arta teatrală și muzică, fapt ce va diversifica paleta de atracție a tinerilor pentru artă și cultură. Spectacolul PROVOCAREA este realizat după un concept unic și original, pentru a promova arta și cultura în zone defavorizate cultural.
Programul spectacolelor este următorul:
Luni, 16 Septembrie- orele 11:00 (Cumpăna)
Marți, 17 Septembrie- orele 11:00 (Oltina)
Miercuri, 18 Septembrie-orele 11:00 (Corbu)
Joi, 19 Septembrie- orele 11:00 (Cerchezu)
Vineri, 20 Septembrie- orele 11:00 (Lipnița)