Actualitate

România va avea „Ziua de Curățenie Națională”, în a treia zi de sâmbătă din luna septembrie a fiecărui an

Ziua a fost instituită prin votul Parlamentului, iar despre acest moment Bogdan BOLA, deputat Forța Dreptei, a făcut mai multe comentarii într-o postare pe Facebook:

Încă o dată, am fost martorul celor mai populiste și demagogice discursuri rostite tocmai de cei care au transformat România în groapa de gunoi a lumii.

Să avem o zi de „Curățenie Națională” este ceva firesc, dar să-i vedem pozând în susținătorii ei pe cei care au condus Ministerul Mediului și au permis ca toate gunoaiele lumii să ajungă la noi este ceva inadmisibil. Și din păcate, această “Curățenie Națională” nu va începe din locul de unde pornesc toate relele – Parlamentul României. Dar să vă explic mai bine…

Pe 7 decembrie 2021 (se împlinesc 3 ani, în curând) am depus în Parlament un proiect prin care s-ar fi reglementat/stopat în totalitate traficul ilegal de deșeuri (din care destui politicieni se îmbogățesc). Cine credeți că l-a blocat? Exact Tanczos Barna, ministrul Mediului de atunci, și marele susținător al „Zilei de Curățenie Națională” de acum!

Da, aceasta este diferența dintre noi – Forța Dreptei, care gândim și depunem proiecte menite să schimbe România și ei (PSD, PNL, UDMR), populiștii și demagogii care spun în fața oamenilor una, iar în birourile obscure decid cum să fure, să umilească sau să distrugă țara asta.

Revenind la proiectul depus de mine în urmă cu câțiva ani și blocat tocmai de Tanczos Barna, iată câteva măsuri concrete prin care România scăpa de gunoaiele lumii și devenea mai curată, la propriu:

  • reducerea numărului punctelor de trecere a frontierei pentru deșeuri de la 77 la 15
  • interzicerea introducerii pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură, în scopul eliminării acestora
  • interzicerea introducerii în țară a deșeurilor amestecate, de mai multe tipuri, nesortate sau care conțin impurități într-o proporție mai mare de maxim 1% și fără să se prezinte documente de proveniență.
  • veniturile realizate de operatorul economic pe perioada în care a funcționat fără deținerea autorizațiilor de mediu corespunzătoare se confiscă
  • constatarea infracțiunilor din cuprinsul legislației privind protecția mediului se poate face din oficiu de către organele de urmărire penală precum și de către comisarii special abilitați din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, cercetarea infracțiunilor făcându-se sub directa coordonare a procurorului.”.

Related Articles

Back to top button