ActualitateSanatate

Parapareză spastică – diagnosticul disperat pe care un tânăr de 19 ani a reușit să-l depășească cu succes

Diagnosticat cu parapareză spastică și 5% șanse de a mai merge vreodată,  în urma unui accident rutier grav, Nicușor Stroe, în vârstă de 19 ani a reușit să depășească toate barierele.

Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava” a reușit să-l învețe pe Nicușor să meargă din nou, în numai un an de recuperare medicală intensivă.

Am venit aici imobilizat într-un scaun cu rotile, fără a putea nici măcar să mă mut din pat în scaun, fără ajutor. Acum, merg din nou, pe propriile picioare. Sunt extraordinar de fericit”, povestește Nicușor Stroe, pacient al Spitalului de Recuperare Medicală „Sfântul Sava”.

content-image

Accidentul a avut loc în luna mai a anului trecut, iar după intervențiile chirurgicale, Nicușor Stroe a primit diagnosticul crunt parapareză spastică, cu 5% șanse de recuperare. Altfel spus, fără speranța că va mai putea merge vreodată.

Cu o stare psihică aproape de depresie, din cauza acestui crunt diagnostic, Nicușor a fost preluat de Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava”.

A urmat un program intensiv de kinetoterapie și fizioterapie, incluzând mai multe ședințe pe zi. În numai patru luni, Nicușor Stroe a putut să se ridice din scaunul rulant și să facă primii pași, ajutat de echipamentele medicale.

S-a muncit cu mine foarte mult, zi de zi. Când am făcut primii pași, era nevoie să mi se mute picioarele cu mâna, la propriu. Nu puteam controla deloc picioarele.

Am început să cred că voi putea merge din nou, atunci când am putut folosi rolatorul. Încet-încet, în câteva luni, am început să merg ajutându-mă de cadru. În urmă cu două luni, am mers fără sprijinul cuiva, doar ajutat de cârje, iar de o lună încoace merg ținut de mână de către kinetoterapeut”, povestește Nicușor Stroe, pacientul Spitalului de Recuperare Medicală „Sfântul Sava”.

Evoluția lui este una extraordinară și se datorează specialiștilor în recuperare medicală ai Spitalului „Sfântul Sava”. Aceștia folosesc tehnici și echipamente inovative, dintre acestea, multe aflându-se aici, în premieră în România.

În 6 ani de funcționare, Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava” a repus pe picioare peste 7500 de pacienți, cu afecțiuni locomotorii dintre cele mai grave, pacienți care au suferit accidente vascular cerebrale (AVC) sau după intervenții dificile pe coloană, operații de col femural, etc.

 Spitalul „Sfântul Sava” este specializat în orice tip de recuperare medicală, terapiile aplicându-se doar în regim de internare, cu mai mute ședințe zilnice de kinetoterapie, fizioterapie și masaj medical, dar și cu ședințe de psiholgogie și logopedie, în cazul pacienților care au nevoie.
content-image

În această perioadă, Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” oferă pacienților săi o promoție, astfel:

  • În fiecare zi, o a doua ședință de kinetoterapie este gratuită, pe lângă ședința inclusă în planul de tratament
  • Ședințe gratuite de psihologie sau logopedie, în funcție de afecțiune și necesitate, pe toată durata internării.

Spitalul ”Sfântul Sava” acordă servicii medicale de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă, în care pacienții pot fi internați la scurt timp după intervențiile chirurgicale, fără riscuri de contaminare cu virusuri sau fungi, precum în spitalele vechi.Date de contact ale Spitalului de Recuperare Medicală „Sfântul Sava”:

Related Articles

Back to top button