Actualitate

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” găzduiește a doua ediție a conferinței internaționale EnergIntell „Energy Concerns in National Security and Business Intelligence”

În zilele de 24 și 25 octombrie 2024, experți internaționali din domeniul energiei și al securității naționale se vor reuni la București pentru a participa la conferința EnergIntell – „Energy Concerns in National Security and Business Intelligence” http://energintell.fabiz.ase.ro/. Evenimentul va explora aspecte critice ale rezilienței energetice și ale utilizării informațiilor de afaceri în contextul securității naționale, în special în perioade de conflict. Conferința va avea loc în locații emblematice din București, precum Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Palatul Parlamentului.

Manifestarea este organizată de Academia de Studii Economice din București, prin Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ), cu sprijinul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și al Centrului Român al Energiei.

Prima parte a lucrărilor conferinței constă într-o serie de prezentări susținute de experți recunoscuți la nivel mondial. Printre principalii vorbitori se numără Ditte Juul Jørgensen, director general al Directoratului General pentru Energie al Comisiei Europene, Kristian Ruby, Secretar General Eurelectric, Christian Doonan de la Universitatea din Adelaide-Australia, Andrew Paterson, expert din Statele Unite ale Americii, profesor Mariya Trifonova, de la Universitatea din Sofia. În a doua parte a zilei, participanții vor putea participa la trei paneluri tematice.

În încheierea lucrărilor din 24 octombrie, Bernard Siman de la Egmont Institute – Bruxelles, va analiza amenințările hibride și influențele financiare asupra securității energetice.

Vineri, 25 octombrie, George Niculescu, președintele Autorității Naționale pentru Reglementare în Domeniul Energiei , va avea un expozeu la Palatul Parlamentului. Lucrările se vor încheia la sediul Centrului Român al Energiei, unde vicepreședintele Frank Hajdinjak va susține o prezentare despre rolul României în securitatea energetică din Europa de Sud-Est.

„Energia este coloana vertebrală a unei economii, a bunăstării sociale și a dezvoltării unei țări sau regiuni. De aceea este vital să ai informații corecte și obținute la timp despre actorii cheie din piețele energetice, despre tendințe și implicațiile schimbărilor tehnologice pentru a rămâne competitiv. Astfel, am realizat o conferință care explorează conexiunea dintre cele două domenii” – declară conf. univ. dr. Mireille Rădoi, inițiatoarea și coordonatoarea EnergIntell.

Conferința „Energy Concerns in National Security and Business Intelligence” promite să fie un forum important de dezbatere pentru provocările și oportunitățile legate de securitatea energetică locală și globală.

Related Articles

Back to top button