ZIUA DOBROGEI, CELEBRATĂ LA LICEUL TEORETIC „GEORGE CĂLINESCU” DIN CONSTANȚA
Dobrogea, ținutul multietnic, multicultural care de 146 de ani trăiește în armonie, bunăstare și care, cu orice prilej are valorifică valorile tradiționale. Ziua Dobrogei este importantă și pentru tânăra generație, care înțelege faptul că trebuie să ducă mai departe tradițiile părinților, bunicilor și străbunicilor lor, pentru că un popor fără tradiție nu este un popor împlinit. Acest lucru a fost punctat și de către elevii mai mici și mai mari ai Liceului Teoretic George Călinescu din Constanța, care s-au pregătit temeinic pentru Ziua Dobrogei.
De la bucate tradiționale precum plăcinte sărate cu brânză, placinte cu spanac, cu mere și dovleac, până la gemuri de toate tipurile, suc de mere presat la rece sau chiar suberek, alături de dulciuri dintre cele mai variate, toate s-au regăsit la standurile amplasate în Sala de Sport a liceului.
Când spunem Ziua Dobrogei nu avem cum să nu ne gândim și la momente artistice, muzică și dans, dar și voie bună, iar de toate acestea a avut parte și evenimentul realizat de elevii Liceului Teoretic George Călinescu din Constanța.
Ziua Dobrogei, celebrată anual în data de 14 noiembrie, amintește de revenirea provinciei în granițele românești. În contextul războiului ruso-româno-turc de la 1877-1878, armata română a trecut Dunărea și a realipit zona regatului. La 14 noiembrie 1878, „Proclamația către dobrogeni” a Regelui Carol I a consfințit preluarea de către autoritățile române a administrației Dobrogei. 14 noiembrie este un moment de mândrie și bucurie pentru fiecare dintre noi, locuitorii Dobrogei, ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră.