Social/Economic

Proiectul EarthGames4EyoUTh oferă alternative interactive de învățare pentru tineri

La începutul lunii aprilie, în cadrul proiectului EarthGames4EyoUTh s-a desfășurat trainingul ,,Educating world changers program”, la care au participat 24 de persoane (lucrători de tineret, cadre didactice, persoane interesate de schimbare și parteneri din proiect). Acesta a avut loc în localitatea Tsaghkadzor, din Armenia, și a fost dedicat dezvoltării unui program educațional de calitate, centrat pe metode interactive și inovatoare de învățare.

Pe parcursul trainingului, participanții au dobândit competențe noi, dezvoltate printr-un modul educațional bine structurat, care a încurajat gândirea critică, colaborarea și aplicarea practică a cunoștințelor. Aceștia au avut acces la instrumente interactive sub formă de jocuri inovatoare, special concepute pentru educația de mediu, care pot fi integrate cu ușurință în activitățile cu tinerii sau în mediul școlar.

De asemenea, au fost prezentate și aplicate tehnici de evaluare moderne, care facilitează transformarea informațiilor teoretice în competențe aplicabile, în contexte reale. Trainingul a reprezentat nu doar o oportunitate de învățare, ci și un cadru de schimb de bune practici și inspirație pentru viitoare inițiative educaționale sustenabile.

Unul din obiectivele importante ale proiectului EarthGames4EyoUTh este de a oferi o alternativă interactivă și de interes pentru cei tineri, cu scopul de a se apropria de natură. Astfel, au fost prezentate și cele 4 jocuri interactive, prin care tinerii pot afla mai multe despre importanța protejării mediului înconjurător și modul în care pot găsi soluții pentru un mediu mai sănătos.

De asemenea, jocurile interactive dezvoltate în cadrul proiectului vor fi disponibile pentru descărcare în mod gratuit de pe site-urile organizațiilor partenere și cele ale programului, inclusiv cel deținut de Mare Nostrum. Jocurile vor fi accesibile în limba română și engleză dar și în slovacă, poloneză și armeană.

EarthGames4EyoUTh își propune să dezvolte “Earth competences”, prin abordarea de cunoștințe, abilități și atitudini față de reducerea impactului global, cu privire la schimbările climatice și să ofere o cale de tranziție, între abordarea politică și cea de bază, printr-o variantă mai utilă și practică în rândul
celor tineri. Proiectul EarthGames4EyoUTh este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul programului
Erasmus+.

ONG Mare Nostrum crește respectul față de mediul înconjurător, implementând proiecte care se axează pe dezvoltarea durabilă, conservarea biodiversității din zona marină și costieră și gestionarearesurselor naturale.

Related Articles

Back to top button