Actualitate

Filmul „Săptămâna Mare/Holy Week”, proiecție în prezența echipei, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin

Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada are plăcerea de a vă invita la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin pe data de 29 octombrie 2024, la ora 19:00, să vizionați în premieră, filmul “Săptămâna Mare/Holy Week”, singurul film românesc selectat la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Invitați: Doru Bem și Ciprian Cherecheș, doi din cei trei actori cu roluri principale

Săptămâna Mare/Holy Week aduce pe marele ecran o adaptare liberă a nuvelei „O făclie de Paște” (1889) de Ion Luca Caragiale, plasând povestea în România de la începutul anilor 1900. Relația tensionată dintre cârciumarul evreu Leiba și Gheorghe, servitorul său, ajunge la un punct culminant care aduce despărțirea lor. Mândru și violent, Gheorghe îi promite lui Leiba răzbunare în noaptea de Paște. Amenințarea lui Gheorghe, în mediul antisemit al satului românesc de la începutul secolului al XX-lea, îl tulbură pe Leiba. Derapajul lui psihologic îl transformă din victimă în agresor.

Produs de Mandragora în co-producție cu Bord Cadre Films (Elveția), filmul este realizat după un scenariu scris de Andrei Cohn. Din echipa de producţie a filmului mai fac parte: Andrei Butică-imagine, Dana Bunescu și Andrei Iancu-montaj, Cristian Niculescu-scenografie, Viorica Petrovici-costume, Daniel Soare și Petre Osman-sunet, iar producător este Anca Puiu.

Din distribuţie fac parte: Doru Bem, Nicoleta Lefter, Ciprian Chiricheş, Mario Dinu, Ana Ciontea, Cristina Flutur, Iulian Postelnicu, Puiu Mircea Lăscuș, Tibor Pallfy, Erdei Gábor, Mihaela Sîrbu și Bogdan Farcaș.

Actorul Doru Bem a câștigat premiul Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor, datorită interpretării sale excepționale în rolul lui Leiba, personajul principal al filmului.

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=CJZ6HuokfmU

Link bilete: https://www.centruljeanconstantin.ro/movie/holy-week

Related Articles

Back to top button