Actualitate

Fermierii protestează din nou

Fermierilor români le-a ajuns cuțitul la os. Agricultorii se plâng că după ce au avut de suferit din cauza secetei, acum se confruntă și cu concurența neloială pe care o practică agricultorii din Ucraina. Oamenii au dat un ultimatum autorităților și au cerut măsuri ferme care să vină în sprijinul fermierilor.

Oamenii spun ca lipsa de reacție a autorităților a dus la crearea acestei situații.  Fermierii români s-au confruntat, pe lângă scăderile de prețuri cu ambuteiaje  și cu lipsa mijloacelor de transport, creșterea prețurilor de transport si multi nu au mai putut sa isi duca marfa, fiind nevoiti să o depoziteze.  Asta a insemnat costuri suplimentare pentru fermieri.

Ajunși la capătul răbdării fermierii au decis sa iasă în strada. S-au urcat pe utilaje și au luat cu asalt Portul Constanța. Oamenii cer separarea fluxurilor de marfă din Ucraina, în vămi și în intrarea în Portul Constanța pentru a putea evita ambuteiajele, dar și pentru a avea o monitorizare strictă a mărfurilor care intră pe piața românească. Mai ales că marfa care trebuia să fie doar în tranzit, să iasă din Portul Constanța, fiind lipsită de taxe și de controale fito-sanitare, a fost introdusă pe piața de consum și procesare în România.

Pe tot parcursul protestului, circulația în Portul Constanța a fost îngreunată și a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru decongestionarea traficului. Fermierii constănțeni au anunțat faptul ca dacă ministrul agriculturii nu vine cu un răspuns favorabil, se vor deplasa la Bucuresti pentru proteste de amploare.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button