Sport/Life

CONSTANȚA ARE VIITOR ÎN KAIAC-CANOE

Doi foști sportivi de performanță în kaiac-canoe, Gabi Aftenie și Alina Chirilă, cresc tineri campioni la Constanța. Aceștia se ambiționează în ciuda condițiilor de pregătire care nici nu se compară cu cele existente în bazele adversarilor din străinătate să aducă medalii și astfel să ducă mai departe tradiția performanței. Una construită de părinții lui Gabi Aftenie, regretatul mare antrenor Ștefan Aftenie și Maria Aftenie. Este o muncă grea, dar făcută din toată inima. Cei care se îndreaptă spre kaiac-canoe trebuie să știe că nu vor avea cel mai ușor drum spre performanță. Este un sport care cere multe sacrificii, ambiție și tărie de caracter.

La înviorarea de dimineață și la antrenament i-am întâlnit și noi pe tinerii sportivi ce practică kaiac-canoe la CSM Constanța, un sport în care poți face performanță doar prin efort, ambiție, rigurozitate și prin a-și depăși limitele și deseori condiția. Povestea de succes a sportului pe apă la Constanța a început în anii ’80, când tânăra familie Aftenie s-a înhămat la o muncă grea, dar făcută din toată inima. Să găsească talentele și să crescă generații care să aducă medalii pentru Constanța și România. Fiul lor, Gabi Aftenie, retrăiește o parte din amintiri și copilărie. A rămas să ducă mai departe ceea ce au construit cu mâini de aur părinții lui.

Atât sportivii cât și antrenorii formează o familie, iar pe drumul pe care l-a ales, acela de a crește campioni, Gabi Aftenie este ajutat de Alina Chirilă, un alt nume important pentru sportul pe apă românesc, medaliată la marile competiții internaționale de kaiac-canoe. Nu și-a putut împlini însă visul, acela de a aduce acasă o medalie olimpică, însă își dorește ca cel puțin unul dintre tinerii pe care îi antrenează să-i ducă visul mai departe.

Iar cei care se îndreaptă spre kaiac-canoe trebuie să știe toate aceste lucruri în drumul spre performanță. Este un sport care cere multe sacrificii, ambiție și tărie de caracter. Este și unul dintre motivele pentru care noua generație pare să nu mai fie atrasă de acest sport.

Iar cei care rămân, trag din greu și fac performanță, aducând medalii la Constanța. Este și exemplul lui Viorel, care s-a apucat de acest sport la 13 ani.

În prezent sunt 24 de sportivi care practică performanță, dintre care șase sunt fete. Le ținem și noi pumnii sportivilor în viitoarele competiții și le dorim să revină acasă cu cât mai multe medalii.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button