Sport/Life

Farul, lider într-un top select

Farul Constanța, într-un top select. În urma unei ample analize a procentului de minute jucate de fotbaliștii Under 20, la aproape 1.200 de cluburi din 76 de campionate din întreaga lume, echipa constănțeană se remarcă drept formația care a utilizat cei mai mulți tineri fotbaliști din 2018 și până în prezent.

Farul Constaanța este lider în clasamentul echipelor care au mizat cel mai mult pe tineri. Pe la echipa manageriată de Gică Hagi au trecut în ultimii 5 ani 45 de jucători U20, mai mulți decât la orice altă formație analizată de specialiștii de la CIES Football Observatory.

Liderul din SuperLigă este și clubul care a mizat cel mai mult pe tineri la nivelul competiției naționale, în proporție de 15,5%. Farul este urmată în top de Petrolul Ploiești, cu 10,4%, și de Rapid, cu 10,1%.

La polul opus, echipa din România care a folosit cel mai puțin jucători tineri în ultimii 5 ani este FC Botoșani, cu 1,3%.

În ceea ce privește numărul de jucători tineri din loturile echipelor din SuperLigă, constănțenii sunt urmați în top de UTA Arad, cu 26 de fotbaliști, și Petrolul Ploiești și FCSB, care au avut câte 24 de jucători U20 în ultimii 5 ani.

La coada clasamentului se află FC Hermannstadt, cu 7 tineri fotbaliști, dar și Chindia Târgoviște și CFR Cluj, pe la care au trecut în ultimele sezoane doar câte 9 jucători U20.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button