Actualitate

Reconfigurarea sensului giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia a fost finalizată

Zona intersecției bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu a fost redată în totalitate circulaţiei după ce a fost modificată geometria intersecției.

Au fost executate lucrări complexe ce au drept scop fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță a conducătorilor auto. Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban, a efectuat lucrările etapizat și într-un ritm susținut, pentru a le putea finaliza până la data de 1 mai, când sunt preconizate valori de trafic ridicate. Echipele Confort Urban au lucrat atât pe timpul nopții cât si în weekend. Zona carosabilă a fost extinsă, s-au montat borduri pentru delimitare și au fost create noi suprafețe de spațiu verde.

Ulterior, au fost montate noile indicatoare, au fost aplicate marcajele rutiere și s- au montat noile elemente de semnalizare. Proiectul a fost realizat în baza studiilor de trafic și are ca priorități fluidizarea traficului rutier, precum și siguranța participanților la trafic. Resistematizarea a cuprins întreaga zonă situată în apropierea hotelurilor „Oxford” și „Dobrogea”. Vechiul sensul giratoriu din jurul fântânii arteziene în formă de păpădie a fost desființat iar fântâna artizanală a fost păstrată, dar reîncadrată într-o zonă nouă de spațiu verde. De asemenea, a fost reabilitată și zona cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Aurel Vlaicu.

Proiectul este unul complex și este corelat cu reconfigurarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu. Reconfigurarea este inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Lucrările de asfaltare au fost executate parțial din cauza condițiilor meteo și vor fi reluate după minivacanța de 1 mai.

Reprezentanții primăriei municipiului Constanța fac din nou apel către către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie, semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonă.

Related Articles

Back to top button