Educație/Cultura

Invitație la Gala “Opera+”, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski

Miercuri, 10 Mai 2023, ora 19.00, Gala Opera+prezinta publicului constantean un mix inedit de balet si opera, un eveniment independent, conceput si pus in practica de GRANDART la Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski din Constanta.

Participa Orchestra Simfonica Opera+, iar la pupitrul dirijoral se va afla Sebastian Pascale.

In prima parte a spectacolului, publicul o va urmari pe Corina Lupescu, una dintre balerinele Operei Nationale Bucuresti, ce va evolua in momente solistice din baletul Spargatorul de nuci, ultima creatie de gen semnata Piotr Ilici Ceaikovski.

In partea a doua, publicul este invitat sa asculte cateva dintre cele mai bune voci din lumea operei din Romania: baritonul Lucian Petrean, soprana Bianca Margean si tenorul Adrian Dumitru, solisti ai Operei Nationale bucurestene; de asemenea, ne vom bucura de prezenta sopranei Mirella Bunoaica, o artista desavarsita, cu numeroase aparitii pe marile scene de opera din Romania si din strainatate.

Vor fi interpretate arii si duete, dintre cele mai cunoscute si iubite, adevarate hituri operistice, precum Nessun dorma din Turandot de Puccini, E lucevan le stelle din opera Tosca a aceluiasi compozitor italian sau Aria lunii din Rusalka de Dvorak.

Finalul va fi marcat, cum altfel, decat printr-un alt moment celebru, Brindisi, din Traviata lui Verdi. Un prilej pentru public sa ii poata vedea si auzi pe toti solistii serii cantand impreuna.

Bilete pe https://www.blt.ro/gala-opera.html / si la Casa de Bilete a Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski, Constanta.

Related Articles

Back to top button