Actualitate

„Ziua Limbii Tătare”, celebrată la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța organizează vineri, 5 mai 2023, ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, evenimentul „Ziua Limbii Tătare”. Sărbătoarea, instituită oficial prin Legea nr. 256/2010, este marcată an de an la data de 5 mai.

Și anul acesta, organizatorii își propun ca evenimentul să reunească tineri din rândul comunității tătare, mesageri ai valorilor identitare, care, prin evoluțiile lor artistice, să pună în valoare frumusețea și bogăția limbii materne. Vor evolua, astfel, pe scenă, tineri care frecventează cursurile Școlii Comunitare din cadrul UDTTMR, care vor recita poezii în limba tătară. Programul artistic va fi completat de soliști și ansambluri de dansuri tradiționale ale UDTTMR.

Pentru toți participanții, organizatorii au pregătit premii și diplome, menite să recompenseze atât dedicarea tinerilor, cât și implicarea cadrelor didactice de limba tătară și a instructorilor de dansuri, care îi pregătesc săptămânal pe elevi, cultivându-le dragostea și respectul pentru graiul matern și pentru cultura tătară.

Spectacolul pregătit de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța este un cadou oferit tuturor etnicilor tătari, cu prilejul Zilei Limbii Tătare, dar și tuturor constănțenilor, indiferent de etnie, care împărtășesc același sentiment de respect pentru valorile identitare și care apreciază spiritul multiculturalității dobrogene.

Intrarea la spectacol este liberă!

Related Articles

Back to top button