Actualitate

59 kilograme de pește provenit din braconaj și 380 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit și ridicat în vederea confiscării 380 de metri de plase fir textil și naylon și 59 kg de pește, diferite specii.
În ziua de 06.05.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au descoperit pe lacul Merheiul Mare o înșiruire de plase din fir textil şi naylon.
În urma verificărilor s-a constatat că plasele au captură de peste proaspăt din diferite specii, iar acest tip de unelte sunt interzise atât în ceea ce privește deținerea, cât și în ceea ce privește folosirea la pescuit.
Peștele descoperit, în cantitate totală de 59 kilograme, diferite specii, a fost predat unei societăți comerciale de profil,  iar plasele din fir textil și naylon, în lungime totală de 380 metri cu o valoare de 1.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea, desfășoară activități specifice pentru identificarea autorilor și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit în perioada de prohibiție și cu unelte neautorizate.

Related Articles

Back to top button