Actualitate

Curs de formare în Italia pentru trei profesori din Medgidia

În cadrul acreditării Erasmus+, în perioada 1 – 6 mai 2023, trei profesori de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia, au participat la cursul de formare ”There’s an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning”. Activitățile s-au desfășurat la Florența, Italia, iar furnizorul de curs a fost Europass Teacher Academy.

La curs, alături de profesorii Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, au participat profesori din Grecia, Portugalia, Spania și Roman, Piatra Neamț.

Profesorii participanți la acest curs au avut oportunitatea de a învăța să integreze o varietate de aplicații în curriculum-ul școlar. Aceștia au descoperit cele mai populare și practice aplicații educaționale care se pot utiliza în cadrul orelor de curs la mai multe materii, precum și instrumentele necesare pentru valorificarea acestor aplicații în procesul modern de predare-învățare-evaluare. Printre aplicațiile descoperite se numără: Moodboard, Evernote, Edji, Quizlet, Kahoot, Mentimeter, Slido, Miro, Coggle, Canva, Tinker, Sphero, Pixton, Genial.ly, Trello.com.

Astfel, cele trei cadre didactice ale Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia și-au îmbunătățit competențele digitale, competențele lingvistice și au asimilat noi metode si strategii didactice utilizate la nivel European.

Related Articles

Back to top button