Actualitate

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

Polițiștii constănțeni au desfășurat mai multe acțiuni în urma cărora au constatat mai multe infracțiuni, inclusiv la regimul rutier. 

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției orașului Negru Vodă au identificat un minor, de 17 ani, care a condus un autoturism, pe DN 38, în orașul Negru Vodă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un minor, de 17 ani, care a condus un autoturism, pe strada Lebedei, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în autoturism a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, care i-ar fi încredințat minorului autoturismul, pentru a-l conduce. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoae care nu deține permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constața – Secția 2 Poliție au depistat, pe aleea Universității, un autoturism în care se aflau 2 bărbați, de 23 de ani, respectiv 25 de ani, și o femeie, de 20 de ani. Asupra bărbatului, de 23 de ani, a fost descoperit un plic din material plastic ce conținea o substanță vegetală, iar, pe bancheta din spate a autoturismului, a fost descoperit un recipient din plastic ce conținea aceeași substanță vegetală, susceptibilă a avea efecte psihoactive. Plicul și recipientul din plastic, împreună cu substanța vegetală, au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pe linia acordării de prioritate și respectării culorii roșii a semaforului. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 18 permise de conducere, dintre care 8 pentru neacordare de prioritate, 8 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 1 pentru neoprirea la semnalul polițistului și 1 pentru circulația pe sensul opus.

Related Articles

Back to top button