Actualitate

Declarații importante

Vizită de lucru la Constanța. Adina Vălean, comisar European pentru transporturi se află zilele aceastea la malul mării. Comisarul s-a întâlnit și cu reprezentanții administrației județene și locale pentru a discuta despre subiecte importante ce vizează județul Constanța.

„Astăzi am avut onoarea de a avea la o ședință de lucru pe comisarul european, Adina Ioana Valean împreună cu o delegație din cadrul Ministerului Transporturilor, mă refer la secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu și la consilierul de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului, Mihnea Drumea. Noi autoritățile locale, împreună cu președintele CJ Constanța Mihai Lupu și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac am abordat împreună cu doamna comisar probleme privind modul în care finanțări europene pot contribui la finanțări în domeniul infrastructurii județului Constanța“ –  aprecizat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi și-a expus punctul de vedere în cadrul unei conferințe organizate de către Prefectura Constanța, iar printre subiectele abordate au fost, printre altele și acordul pentru finanțarea triajului din Portul Constanța sau culoarele umanitare pentru cerealele de origine ucraineană.

„Am avut o bună întâlnire cu toate autoritățile locale, cu reprezentanbți ai Ministerului Transporturilor pentru a trece în revistă oportunitățile de finanțare a programelor europene pentru județul Constanța. Am discutat despre ce înseamnă dezvoltarea inteligentă a orașului, dezvoltarea infrastructurii în județul Constanța, oportunitățile și specificitățile acestei zone, deoarece sunt lucruri care se poate să se potrivească mai bine în altă parte și mai puțin aici. Urmează să ne vedem în port deoarece de aici mergem în Portul Constanța pentru a vedea care sunt problemele specifice Portului Constanța în contextul de dezvoltare și piață actual legat de coridoarele solidarității și comerțul la Marea Neagră“ – a precizat comisarul Adina Vălean.

Subiectul implementării trenului metropolitan a fost adus și el în discuție în cadrul conferinței de presă.

„Primăria în proiectul trenului metropolitan este actorul principal. Am primit de la Ministerul Transportului un document prin care ni se cere să ne exprimăm interesul pentru un astfel de proiect. Fiind metropolitan este în analiză la ADI Transport Metropolitan pe care l-am înființat și în special la Zona Metropolitană Constanța. Trebuie să fim onești să analizăm dacă ne este necesar un astfel de proiect. Ulterior ne vom exprima inyteresul și avem timp mpână la sfârșitul anului 2024 să depunem proiectul“ –  aprecizat primarul municipiului Constanța Vergil Chițac. 

După declarațiile de presă comisarul european, alături de reprezentanții administrației locale și județene vor face o vizită de lucru în Portul Constanța.

Related Articles

Back to top button