Actualitate

A început dezinsecția în oraș

Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție. Pe lângă intervențiile de la sol, echipele au acționat și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie. Substanțele folosite nu sunt periculoase pentru pești și alte vietăți acvatice, iar aceste acțiuni sunt menite să alunge insectele și să împiedice transmiterea unor boli.

Au început acțiunile de dezinsecție atât în cartierele și parcurile din municipiu, cât și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie. Echipele din cadrul Primăriei au intensificat activitatea, mai ales că temperaturile în creștere favorizează înmulțirea larvelor de țânțari din apă, astfel încât delarvizarea lacurilor era absolut necesară.

Substanța folosită pentru dezinsecție este avizată de Ministerul Sănătății și poate fi aplicată pe orice suprafaţă de apă unde ţânţarii se înmulţesc sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de insecte. Aceasta poate fi aplicată în siguranță pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, precum şi de plante. De asemenea, produsul poate fi utilizat în zonele unde există oameni, animale de companie, cai, păsări sau faună sălbatică.

Toate aceste acțiuni derulate de municipalitate au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

Persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați.

Related Articles

Back to top button