Actualitate

Lucrările continuă în județul Constanța

Au început lucrările de extindere și reabilitare la Grădinița ,,Zig-Zag’’ din Ovidiu

Lucrările de extindere și reabilitare la Grădinița ,,Zig-Zag’’ din Ovidiu au început. Conform proiectului se vor realiza următoarele lucrări:
– Construirea unui corp de legătură între clădire actuală și fosta centrală termică, pentru a crește suprafața utilă a grădiniței;
– Construirea unui vestibul pe partea de vest a clădirii actuale pentru a facilita accesul copiilor la locul de joacă și a crea un paravan (windfang) pentru a limita pierderile de căldură;
– Modificări interioare și exterioare atât la clădirea actuală și fosta centrală termică pentru a adapta funcțional clădirea la nevoile educaționale.
La final, clădirea se va ridica la standardele nZEB (aproape Zero-Energy Building).
Investiția se realizează în urma unui protocol public-privat în valoare de 1,5 milioane de euro. Imobilul supus renovării a fost construit în anii 1970 și nu mai corespunde normelor actuale de exploatare siguranță, protecție și consum. Lucrările sunt preconizate să se termine până în luna septembrie a acestui an, astfel încât cei aproximativ 100 de copiii să înceapă cursurile în noul spațiu modern și sigur.

O arteră importantă din municipiul Mangalia va fi refăcută și modernizată 
De luni, vor începe lucrările de refacere și modernizare a străzii Rozelor, motiv pentru care circulația va fi oprită complet de la intersecția cu strada Matei Basarab până la intersecția cu străzile Emil Palade și Ion Creangă.
Ca rute alternative, în timpul lucrărilor, se va circula în ambele sensuri atât pe strada Emil Palade (curtea spitalului) cât și pe străzile Ion Creangă și Rozelor (porțiunea din zona Liceului Teoretic).
Transportul public de persoane va fi deviat pe Șoseaua Constanței.
,,Pe perioada lucrărilor oprirea autoturismelor pe strada Rozelor va fi strict interzisă motiv pentru care fac, din nou, apel la înțelegerea șoferilor. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor,” a transmis Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.
În perioada 15-21 mai 2023, în municipiul Medgidia se va desfășura ,,Săptămâna Națională a Voluntariatului”
În perioada 15-21 mai 2023, în municipiului Medgidia se va desfășura cea de-a XIII-a ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului. Sub sloganul: ,,Voluntariatul are impact –sunt în grafic!’’, evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Medgidia prin Direcția De Asistență Socială și are ca scop promovarea activităților de voluntariat în rândul cetățenilor și  implicarea acestora în  efectuarea acțiunilor de  ajutorare. Organizatorii au   pregătit un program divers care va debuta luni, la ora 11.00, cu o conferință de presă la sediul instituției și va fi urmat de diferite activități, în unitățile școlare din municipiul Medgidia.

Related Articles

Back to top button