ActualitateAdministratie

Implicarea oraşelor în procese de inovare pentru mobilitate urbană

EIT Urban Mobility RIS Hub România, prin compania Iceberg+, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR), alături de Primăria Municipiului Constanţa au organizat evenimentul ,,Implicarea oraşelor în procese de inovare deschisă pentru mobilitate urbană”, o acţiune dedicată administraţiilor publice şi companiilor care propun soluţii pentru mobilitatea urbană.

Reuniunea a avut ca scop conectarea actorilor din mediul public cu start-up-urile aflate în portofoliul EIT Urban Mobility RIS Hub România, care deţin soluţii ce pot contribui la îmbunătăţirea mobilităţii urbane şi metropolitane din oraşele româneşti, în special pentru Constanţa.

Evenimentul şi-a propus să creeze punţi de legătură în ecosistemul de inovare prin interconectarea companiilor din domeniul mobilităţii cu administraţii publice relevante, precum şi prin crearea unui spaţiu comun în vederea identificării provocărilor specifice de mobilitate urbană ale oraşelor.

Reamintim că anul acesta, în luna februarie, municipiul Constanţa a aderat la EIT Urban Mobility, cel mai important ecosistem de inovare european în domeniul mobilităţii reprezentat în România printr-un consorţiu de trei parteneri, al cărui lider este compania Iceberg+. EIT Urban Mobility lucrează pentru a evita fragmentarea și facilitează colaborarea dintre oraşe, industrie, mediul academic, cercetare şi inovare.

Related Articles

Back to top button