Actualitate

Garda de Mediu Constanța, amendă de 60.000 lei

În data de 8 mai, Garda de Mediu Constanța a finalizat controlul demarat la organizarea de șantier din zona Poarta 1 Port Constanța.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au constatat că într-o incintă împrejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deșeuri inerte, în grămezi cu înălțimea de 4 – 6 metri, pe o suprafață de circa 1000 mp. Amplasamentul are destinația de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanța, putând fi utilizată de antreprenor ca organizare de șantier pentru depozitarea materialelor de construcții (pavele, cabluri) – proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”, beneficiar UAT Constanța.

Deșeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor și trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de aproximativ 6000 tone. Astfel, în incinta organizării de șantier s-a realizat o depozitare neautorizată de deșeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deșeurilor. Firma de construcții nu a luat măsuri de gestionare a deșeurilor în condiții de protecție a mediului, fiind amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

S-au stabilit măsuri cu caracter permanent privind respectarea legislației de mediu în vigoare pe toată perioada realizării proiectului, precum și predarea în termen de o săptămână a deșeurilor depozitate ilegal în incinta organizării de șantier, pe bază de documente justificative.

 

Related Articles

Back to top button