Actualitate

Bărbat depistat în timp ce pescuia în perioada de prohibiție

În weekend, jandarmii tulceni din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, au observat o persoană care se afla în apropiere de Cetatea Enisala, județul Tulcea, având un sac voluminos asupra sa.

În urma controlului efectuat, asupra persoanei, au fost găsite 2 plase monofilament cu lungimea de 70 de metri și exemplare de pește din speciile lin, caracudă, știucă și caras. Ulterior, bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a declarat că a amplasat plasele monofilament cu o zi înainte în apa lacului Razelm și tocmai le verificase cu puțin timp înainte să se întâlnească cu jandarmii. Având în vedere că peștele fusese capturat cu puțin timp în urmă, jandarmii au procedat la eliberarea peștelui în Lacul Razelm.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție în zone de reproducere naturală și deținerea uneltelor de tip monofilament. Totodată, în aceeași zi, jandarmii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment, valoarea amenzilor fiind de peste 1.500 lei, pentru pescuitul în perioada de prohibiție și în zonele de protecție.

Alte 9 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment, au fost aplicate de jandarmi, valoarea amenzilor fiind de peste 4.000 lei, pentru consum de alcool în spațiul public, provocarea la scandal, proferarea de injurii, alarmarea organelor specializate fără motiv întemeiat, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității și neluarea măsurilor de către părinți a măsurilor necesare pentru a împiedica minorul de la fapte de vagabondaj.

 

Related Articles

Back to top button