Actualitate

USR: Declarații importante

Au fost dezbătute teme importante într-o conferință de presă găzduită de USR Constanța. La eveniment au participat deputatul USR, Stelian Ion, senatorul USR Remus Negoi și președintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi. Cei trei au abordat subiecte de interes local și județean, printre care și situația pădurii Comorova și un nou proiect legislativ propus.

Unul dintre subiectele abordate în cadrul conferinței de presă are legătură cu inițiativa de trecere a pădurii Comorova în proprietatea publică pe care organizațiile USR din Constanța și Mangalia au depus-o.

„În septembrie depuneam cele 2046 de semnături, așteptând ca această inițiativă să fie pusă pe masa consiliului local pentru a fi dezbătută, votată. Problema e că acest lucru nu s-a întâmplat, am făcut multiple sesizări către primărie pentru ca acest proiect să fie supus votului consilielilor locali. Mi s-a răspuns că inițiativa nu are obiect, deoarece pădurea Comorova este deja salvată și pe acea bucată de pădure se va face un parc municipal”, a declarat Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia.

Senatorul Remus Negoi a depus un proiect legislativ pentru ca inițiativele cetățenești să fie dezbătute în maxim 40 de zile de la depunerea semnăturilor.

„Una dintre inițiativele pe care le-am depus împreună cu colegii mei în Parlament, face referire tocmai la procedura prin care inițiativele cetățenești care au în spatele lor liste de semnături conform legii, minim 5% din persoanele cu drept de vot dintr-o localitate să poată, să trebuiască, de fapt, să fie obligate consiliile locale, să le pună în dezbatere și în vot, în maxim 40 de zile de la depunerea lor de către inițiatori, de către cetățeni. Din păcate, chiar astăzi colegii mei mi-au transmis că am primit punct de vedere negativ de la Guvern”, a declarat senatorul USR, Remus Negoi.

În ceea ce privește modul în care primarul actual al municipiului Constanța, Vergil Chițac, administrează orașul, deputatul USR Stelian Ion, a anunțat că USR Constanța a inițiat o petiție online pentru înlăturarea edilului din funcție.

„Vergil Chițac trebuie să-și dea demisia. Lucrul ăsta trebuie încurajat de către constănțenii care sunt nemulțumiți de ce se întâmplă de multă vreme în acest oraș. Mulți dintre ei au fost mințiți, au fost induși în eroare. Poate unii l-au votat și au crezut în mod naiv că va face treabă în Constanța. Efectiv a blocat acest oraș. Vom iniția, începând cu acest moment, începând chiar din aceste clipe, o petiție online care să le ofere constănțenilor posibilitatea unei minime consolări, posibilitatea de a se răcori măcar un pic, arătându-i lui Vergil Chițac că sunt foarte mulți cei care sunt nemulțumiți de modul în care administrează treburile Constanței”, a declarat deputatul USR, Stelian Ion.

Subiectele abordate în cadrul conferinței de presă reprezintă doar câteva dintre proiectele pe care USR Constanța le are în plan.

Related Articles

Back to top button