Actualitate

Exerciții militare ample

Armata americană se antrenează pentru traversarea Dunării, a Deltei și a cursurilor de apă, împreună cu militarii români. Sunt exerciții ample în care militarii americani trebuie să construiască poduri peste ape curgătoare pe care vor trece tancuri, camioane și sute de soldați. La Mihail Kogălniceanu au fost aduse zeci de pontoane, bărci și camioane militare cu componentele acestor poduri, iar în scurt timp vor pleca în zonele de exercițiu.

Echipați cu bărci rapide și șalupe, pontonierii americani pot instala cu ajutorul camioanelor și a tehnicii militare de ultimă generație un pod peste un râu, în numai 90 de miunute. Fiecare segment de pod e încărcat pe un camion care-l aduce lângă apă și îl lansează imediat. Soldații din șalupe manevrează modulele plutitoare și le unesc unul câte unul, ca să formeze un pod mai lung.

Podurile aduse la Mihail Kogălniceanu vor pleca peste câteva zile în poligoanele de antrenament. Militarii americani și soldații români vor exersa împreună scenarii de atac în teren accidentat, în care trebuie să traverseze cursuri de apă. Sub focul inamic, soldații trebuie să unească toate pontoanele plutitoare și să formeze podul.

„Avem cam 8 soldați la fiecare segment și câte doi operatori în fiecare barcă”, a afirmat Joseph Williams, US Army.

„Acesta este un antrenament. Este un antrenament pe care l-am făcut ani de zile. Îl facem an de an, în locuri diferite, pentru pregătirea soldaților noștri astfel încât aceștia să devină profesioniști cu echipamentul lor”, a declarat Scott Schneider, contractor US Army.

Tot echipamentul staționat acum la Mihail Kogălniceanu vine din Belgia. Armata americană și-a făcut mai multe depozite în diferite baze europene, astfel încât să poată deplasa tehnica militară și logistică de-a lungul continentului, cu maximă rapiditate. Americanii de la Mihail Kogălniceanu, specialiști în poduri de pontoane, se antrenează de ani buni pentru astfel de misiuni.

„Rolul nostru este acela de a oferi capacități strategice în cel mai scurt timp ca să reducem la maximum timpul de răspuns necesar nouă și aliaților noștri într-o situație reală de război”, a declarat James Maskovyak, US Army.

„În mod normal, o unitate ca aceasta vine din Statele Unite până aici în 45 – 60 de zile. Noi o facem în 7 – 10 zile”, a declarat Charles Sherwood, contractor US Army.

Manevrele militare romano – americane încep în luna iunie și poartă numele de cod Saber Guardian. Se desfășoară în Tulcea și în Ialomița și reunește 2.400 de soldați americani și 7.500 din alte 10 țări aliate NATO.

Related Articles

Back to top button