Educație/Cultura

Prima ediție a Școlii de vară „Actualități și perspective în ingineria navală, portuară și marină”, la UOC

Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă (FIMIM) din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC), în parteneriat cu DP World, GSP Training Center și Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Tulcea, a organizat vineri, 19 mai, prima ediție a Școlii de vară cu titlul „Actualități și perspective în ingineria navală, portuară și marină”.

Activitatea s-a desfășurat sub egida Ministerului Educaţiei și a urmărit facilitarea întâlnirilor elevilor, studenților și cadrelor didactice cu reprezentanți ai companiilor care desfășoară activități în domeniul ingineriei navale. Astfel, în cadrul aplicațiilor și vizitelor organizate, participanților le-au fost prezentate detalii despre perspectivele profesiei de inginer în domeniile naval, portuar și marin.

„Totodată, Școala de vară « Actualități și perspective în ingineria navală, portuară și marină » a reprezentat un nou context pentru promovarea parteneriatului tripartit dintre mediul preuniversitar, cel universitar și cel economic, în vederea informării elevilor, studenților și cadrelor didactice despre preocupările specialiștilor din aceste domenii. Astfel, prin plasarea tinerilor în situații reale de activitate, am vizat atât creșterea interesului lor față de aceste domenii, cât și motivarea lor în ceea ce privește pregătirea teoretică și practică pentru profesia de inginer”, precizează conf. univ. dr. ing. Lucia-Violeta Melnic, decanul FIMIM.

În cadrul activităților au fost evidenţiate importanţa implicării mediului economic în pregătirea inginerească pentru formarea unui capital uman cu înaltă calificare tehnică adaptat cerințelor profesionale actuale și de perspectivă, precum și în vederea creșterii inserţiei absolvenților de studii medii și superioare pe piaţa forţei de muncă în domeniile naval, portuar și marin.

Related Articles

Back to top button