Educație/Cultura

A fost inaugurată Școala Outdoor „Phoenix”

La sfârșitul săptămânii, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Albatros” Constanţa, s-a inaugurat Școala Outdoor “Phoenix”.

Scopul acestei inițiative este acela de oferi copiilor cu dizabilități posibilitatea de interacționa într-un spațiu natural, terapeutic, construit din diverse texturi ce creează o experiență inedită și relaxantă. Zona respectivă deține plante aromatice, o alee terapeutică – pe care copiii pot umbla desculţi – structurată cu mai multe tipuri de suprafeţe: pietriş, rumeguș, piatră de râu, nisip, scoarţă de copac. Contactul cu textura aleii creează o stare de relaxare, de echilibru interior.

Proiectul este susținut de Campania Music for Autism în colaborare cu Ameropa Grains, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean Constanța.

La inaugurare au participat atât membrii trupei Cargo – ambasadorii Campaniei Music for Autism din anul 2015, cât și membrii trupei Phoenix, care au sprijinit continuu campania, dar și reprezentanții instituțiilor de stat, Secretar de Stat Ministerul Educației, prof. Lixandru Florin, Consilier în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului la  Guvernul României Radu Szekely, Inspector Școlar General Adjunct Prof. Daniela Stan și Director Executiv al Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul CJC, Oana Martin.

Related Articles

Back to top button