Florile din parcurile și jardinierele din oraș, furate ca-n codru!
Florile plantate în parcurile sau jardinierele din oraș dispar văzând cu ochii. Angajații primăriei trag un semnal de alarmă și spun că încă de la începutul primăverii, se confruntă cu acest fenomen. Imediat după ce sunt plantate, florile sunt furate sau distruse, lucru care afectează orașul și estetic dar și financiar. Primăria Constanța face apel la fiecare dintre noi să avem grijă de flori și dacă observăm actele de vandalism, să anunțăm poliția.
Îngrijirea orașului, la fel ca și menținerea unui spațiu verde de calitate implică un efort comun atât din partea municipalității cât și a cetățenilor. Atâta timp cât spațiile verzi vor fi distruse, orașul nostru va fi afectat din punct de vedere estetic, dar și financiar, transmit reprezentanții primăriei, care evaluează pagubele.
“Încă de la începutul primăverii, la scurt timp după ce au fost plantate, foarte multe flori au fost furate sau distruse. Zona Teatrului de Vară „Soveja“, parcul Tomis II, Piața Ovidiu sau parcul Oleg Danovski sunt doar câteva exemple de zone din care au fost smulse florile din pământ”, a declarat IONELA BĂRBOI, inspector Primăria Constanța.
Responsabilii de întreținerea spațiilor verzi înlocuiesc plantele sustrase și plantează în continuare pentru înfrumusețarea orașului, dar este nevoie și de sprijinul nostru, căci ne dorim cu toții un oraș verde, plin de flori, frumos, curat și îngrijit. Din acest motiv suntem sfătuiți să nu asistăm impasibili la actele de vandalism, să protejăm spațiul verde, arborii, arbuștii și plantele, iar în situația în care constatăm fapte antisociale de sustragere a materialului dendrologic să sesizăm Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484.205 și 0341/922). În tot acest timp, administrația locală continuă să înfrumusețeze orașul în care locuim. Au fost plantate 15.000 de margarete africane, gazania, petunii și crăițe au fost plantate în această perioadă, în parcul Tăbăcărie, parcul Tomis II, parcul Arheologic, parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, jardinierele situate la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Mircea cel Bătrân și pe faleza Cazino. Acțiunile de plantare se vor extinde pe spațiile verzi din parcuri și zone de promenadă, precum și pe fâsiile stradale din intersecții. La finalul acestui sezon de plantare, 90.000 de flori vor îmbogăți zonele cu spațiu verde.