Actualitate

Vreme excelentă în minivacanță, pe litoral

Vești bune de la meteorologi pentru turiștii care vor veni la mare în minivacanța de 1 iunie și Rusalii. După un început de săptămână capriciios, cu descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii, vremea schimbă foaia, soarele va străluci cu toată puterea spre bucuria turiștilor, apa se va mai încălzi aviz amatorilor de adrenalină, astfel că sunt întrunite toate elementele necesare pentru un prim bronz de vară spectaculos. Toate informațiile vin de meteorologi.

Pe litoral, ne-am obișnuit deja cu vremea capricioasă. Săptămâna a debutat sub imperiul ploilor la Constanța, iar Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și o atenţionare de Cod galben, ce va expira la ora 23.00. Am avut parte de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce s-a manifestat prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, iar cantitățile de apă acumulate au depășit 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Dar mijlocul de săpătămână vine cu vești bune de la meteorologi, astfel că se anunță o minivacanță de 1 iunie și Rusalii perfectă pe litoral.

“De miercuri vom beneficia de o vreme în general frumoasă, chiar caldă în partea continentală a Dobrogei cu temperaturi de până la 28 de grade și pe litoral vom avea o vreme bună conform datelor pe care le deținem și în weekendul care urmează o vreme în general frumoasă + apa mării are temperaturi cuprinse între 19 si 21 de grade aceste valori înregistrându-se spre Gura Portiței Sulina” a declarat MARINELA DULAMA, meteorolog CMRD

Așadar, sunt întrunite toate elementele pentru un prim bronz de început de vară de invidiat.

Related Articles

Back to top button