Actualitate

Minivacanță în siguranță

Aproximativ 70.000 de turiști sunt așteptați în minivacanța de Rusalii, pe litoral. Autoritățile vor asigura măsurile de siguranță și ordine publică în această perioadă, în special în zona litorală, având în vedere numărul ridicat de turiști așteptați în stațiuni. Sute de polițiști și jandarmi vor desfășura acțiuni, zilnic, în tot județul Constanța.

În minivacanța de Rusalii, peste 200 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, vor folosi aproximativ 100 de autospeciale și 10 aparate radar și vor acționa, zilnic, în județul Constanța. Polițiștii vor fi prezenți pe principalele artere rutiere în localitățile urbane și rurale pe căile de acces către lăcașurile de cult, dar și în stațiunile de pe litoralul Mării Nerge.

„Prioritatea efectivelor IPJ Constanța va fi menținerea ordinii și liniștii publice. Astfel, în funcție de evoluția situației operative dispozitivele de siguranță publică vor fi adaptate pe raza localităților urbane, rurale și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, punându-se accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate”, a declarat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

De asemenea, peste 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța sunt pregătiți să intervină zilnic pe durata minivacanței de Rusalii, în cazul producerii unor situații de urgență. Totodată, personalul Inspecției de Prevenire a început deja controalele la agenții economici.

„Având în vedere că în această perioadă, pe litoral este așteptat un număr mare de turiști, ca măsură suplimentară la nivelul inspectoratului vor fi operaționalizate 5 puncte temporare de lucru în localitățile Agigea, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche și Valu lui Traian. Acestea vor fi operaționale începând cu data de 1 iunie, ora 8, până în data de 6 iunie, ora 8, fiind încadrate cu autospeciale de stingere și descarcerare”, a declarat Ana – Maria Stoica,  purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

Și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța vor fi prezenți la manifestările organizate în tot județul Constanța. În total, în această perioadă, vor acționa în medie 150 de jandarmi zilnic.

„Pe lângă celelalte misiuni specificie în perioada minivacanței, jandarmii vor veghea și la desfășurarea în condiții de siguranță a unor manifestări sportive, cultural-artistice și de divertisment care vor avea loc pe raza județului Constanța. Pentru cei care au ales să petreacă această minivacanță în aer liber, jandarmii recomandă să se respecte prevederile Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic, respectiv să se desfășoare astfel de activități doar în zonele special amenajate în acest sens”, a declarat Cosmin Neagu, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

Și punctele de trecere a frontierei de stat vor fi supravegheate de către aproximativ 200 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

„Aceștia vor folosi mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotare, precum și mijloacele tehnice speciale de supraveghere a frontierei. În această minivacanță ne așteptăm la valori de trafic crescute în punctele de trecere a frontierei de stat de la frontiera cu Bulgaria pentru că mulți români aleg să-și petreacă vacanța în afara țării. Valorile de trafic vor fi crescute pe sensul de ieșire la începutul perioadei și pe sensul de intrare la finalul perioadei. Astfel, le recomandăm persoanelor care urmează să tranziteze frontiera de stat să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei deschise circulației internaționale, să se informeze despre timpul de așteptare în punctele de trecere în prealabil pe site-ul poliției de frontieră”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

În minivacanța de Rusalii, aproximativ 70.000 de turiști sunt așteptați pe litoral.

Related Articles

Back to top button