Sport/Life

Stadionul Farul, animat de micii suporteri! Ziua Copilului a fost magică pe arenă

1 iunie memorabil pentru sute de copii, dar și părinți din Constanța. Aceștia au umplut la refuz stadionul „Gheorghe Hagi”, care și-a deschis pentru ultima dată porțile publicului, pentru ca suporterii de toate vârstele să se bucure de arena care a fost ani la rândul „casă” pentru Farul Constanța. Cu toții s-au jucat, s-au bucurat de soare, și-au cumpărat suvenirului cu însemnele formației constănțene și, spre finalul zilei, s-au bucurat de un concert susținut de trupe îndrăgite de tineri.

După o jumătate de secol de existență, Stadionul „Farul, cunoscut în momentul de față sub numele de „Gheorghe Hagi“, va deveni în următoarele zile istorie. Stadionul va fi demolat până în luna septembrie, urmând ca în locul lui să se construiască o arenă nouă, modernă, la standarde internaționale, pe care să evolueze noii campioni ai României, fotbaliștii Farului Constanța. Pentru a marca momentul, dar și pentru a sărbătorii cum se cuvine ziua copilului, autoritățile locale au deschis pentru ultima dată porțile stadionului, astfel încât suporterii de toate vârstele, în special copiii, să se bucure de câteva ore petrecute chiar pe gazon.

Printre cei care au pășit pe gazonul arenei s-au numărat și câțiva foști jucători ai Farului, care au fost martori la numeroase momente importante din istoria fotbalul constănțean.

“Este un restart. Se va construi un nou stadion și așteptăm să îl facă la standarde europene, câți mai mulți suporteri, suntem pe primul loc, suntem echipa campioană, merită Constanța acest lucru +  ai niste momente frumoase de care îți aduci aminte de aici de pe stadion? Da, inainte sa se nasca fiul meu, am jucat cu Dinamo echipa mea de suflet alaturi de farul si am castigat cu 1 0 gol marcat de mine, a declarat Cosmin Pașcovici, fost jucător Farul Constanța 

“Aici mi-am petrecut jumatate din viață, mă simt confuz pe de-o parte știu că nu va mai exista acest stadion si bucuria ca se va naste ceva frumos si toti constantenii vor veni sa vada fotbalul care dureaza de foarte mulți ani si va dura si pentru nepotii nostri”, a declarat Pavel Peniu, fost jucător, antrenor și președinte Farul Constanța

Surpriza zilei pentru suporterii constănțeni a fost venirea la stadion a trei dintre actualii jucători ai Farului Constanța, care în urmă cu puțin timp au câștigat titlul în Superliga de fotbal a României. Ionuț Larie, Alexandru Buzbuchi și Daniel Bîrzu au urcat pe scena special amenajată în uralele sutelor de copii prezenți la eveniment.

“Ma răscolesc amintiri când văd acest stadion, sincer îmi pare rău că se dărâmă dar îmi pare bine că se va face unul mult mai frumos +  de acum doi ani de cand a inceput acest nou proiect Farul a fost un nou început a fost bine si sper sa continue la fel de bine. Am fosret multe amintiri, emotii sunt. Meciul de cupă InterToto”, a declarat Ionuț Larie, căpitan Farul Constanța.

De-a lungul timpul, Stadionul „Gheorghe Hagi” a mai găzduit, pe lângă meciurile Farului, și partide ale primei reprezentative a României, fiind considerat la un moment dat printre tricolori drept un talisman norocos. Printre meciurile memorabile care au avut loc aici se numără victoria României în fața Olandei, din preliminariile Campionatului European de fotbal, din 2008, sau remiza cu Franța, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2010.

Related Articles

Back to top button