Actualitate

Trei școli din Constanța, dotate la standarde internaționale

CSM Constanța și Primăria Constanța au amenajat și dotat la standarde internaționale trei spații pentru desfășurarea activităților sportive în cadrul a trei unități de învățământ din Constanța.
Astfel, Școala Gimnazială Nr. 37, Școala Gimnazială Nr. 24 “Ion Jalea” și Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța, au din acest an noi terenuri destinate activităților sportive pentru fotbal, volei, baschet, handbal și alte sporturi.
Suprafețele sportive și dotările de care copiii deja beneficiază sunt certificate IHF (Federația Internațională de Handbal), FIVB (Federația Internațională de Volei), FIBA (Federația Internațională de Baschet), atât pentru competiții 3×3 și 5 la 5, panourile de baschet fiind la dimensiunile standard de competiție, din sticlă securizată de 10mm prevăzute cu inel metalic regulamentar cu arc, dotări la care și sportivii CSM Constanța efectuează antrenamente. Porțile de handbal sunt din aluminiu la dimensiunile standard iar suprafața este realizată din polipropilenă de înaltă densitate, autodrenantă, care poate fi folosită în cel mai scurt timp după ploaie, suprafață cu o toleranță laterală care protejează articulațiile, fiind mai elastică decât suprafețele mai dure.
CSM Constanța și Primăria Constanța vor continua să se implice activ în comunitate, astfel încât tot mai multe spații să fie amenajate și destinate activităților sportive. Am început cu unitățile de învățământ iar în prezent CSM Constanța a identificat spațiile neamenajate din cartierele Constanței, pe care le va propune municipalității pentru modernizare și amenajare cu destinația terenuri sportive, cu acces liber.

Related Articles

Back to top button