Actualitate

Frontiera cu Bulgaria, cea mai tranzitată în minivacanță

Pentru minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat. A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

Astfel, în perioada 01-06 iunie, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 1,5 milioane de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 380.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire.  Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în acest an se constată o creştere de peste 60% raportat la numărul de persoane şi aproape 80% la mijloace de transport.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Bulgaria  pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 455.000 de persoane şi 150.000 de mijloace de transport, precum și cea cu Ungaria cu 390.000 de persoane și 144.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri de deplasare. De asemenea, valori de trafic ridicate s-au înregistrat şi la frontiera aeriană cu peste 340.000 de persoane

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 72 de fapte ilegale (39 infracţiuni şi 33 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 19.070 lei;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 187.700 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 15 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 29 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Related Articles

Back to top button