Sport/Life

Sportivii CSM Constanța luptă pentru noi medalii! Cum arată calendarul competițional

Avem o nouă săptămână cu emoții pentru sportivii noștri, angrenați în competiții naționale și internaționale. Luptăm pentru medalii la baschet, rugby, haltere, atletism și paralimpic. CSM Constanța este gazda turneului de calificare pentru Campionatul European de Baschet 3×3! Succes, tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!
==Baschet ==
O nouă finală pentru baschetbalistele CSM Constanța! După Liga Națională și Cupa României Indoor 3×3, fetele noastre au ajuns și în ultimul act al Cupei Federației, la Turneul Final de la Târgoviște. Învingătoare în semifinala cu CSM Alexandria, scor 65-50, echipa Alexandru Olteanu, Valentin Boian, Norbert Kovasch și Alina Șerban a jucat finala cu CSM Târgoviște. Joi, 8 Iunie, de la ora 19.00, impunându-se cu 75-71 și câștigând ultimul trofeu al sezonului în baschetul 5 la 5.
 ==Baschet 3×3 ==
Pentru a cincea oară consecutiv, Constanța va fi gazda unui turneu de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3. CSM Constanța, împreună cu Federația Română de Baschet, organizează competiția la care vor lua startul naționalele României, cea de fete cu jucătoarele noastre Alina Podar și Teodora Manea în componență. Sâmbătă, 10 Iunie (de la 18.15), și Duminică, 11 Iunie (de la 12.00), toată lumea este așteptată la show-ul de sub panou și la activitățile cu tematică baschet care au fost pregătite pe faleza Cazino, în dreptul statuii lui Mihai Eminescu. Intrarea este liberă. Hai, Constanța!
 == Rugby seniori ==
Rugbiștii CSM Constanța joacă un nou meci în Grupa a 3-a a Ligii Naționale de Seniori. După victoriile de la Gura Humorului și Bârlad, băieții antrenați de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir vor să continue seria invincibilă pe terenul celor de la CSM Bucovina Suceava. Meciul, contând pentru etapa a 2-a, este Sâmbătă, 10 Iunie, de la ora 11.00.
== Rugby juniori ==
Rugbiștii CSM Constanța sunt în semifinalele Diviziei Naționale de Juniori U18! Într-o reeditare a meciului de sâmbăta trecută, băieții noștri vor evolua pe terenul câștigătoarei sezonului regulat, Șoimii Dinamo București, cu gândul la revanșă. Meciul se joacă Duminică, 11 Iunie, de la ora 11.00, pe stadionul Dinamo din Capitală, iar miza este calificarea în Finala DN Juniori U18.
== Haltere==
Sportivii secției de haltere CSM Constanța evoluează la Campionatele Naționale de Tineret U23 – Calificări și Cupa României 2023, în Sala Polivalentă a CSN Bascov. Halterofilii antrenați de Aurel Tătaru au intrat în competiție alături de peste 100 de sportivi, care reprezintă 23 de cluburi din țară.
 == Atletism ==
După startul foarte bun de luna trecută, atleții CSM Constanța vor concura în etapa a 2-a a Campionatului Național de Seniori și Tineret. la triplusalt și lungime (antrenor Elena Colibășanu), Alexia Dospin la triplusalt, Ioana Manoliu la triplusalt și lungime (antrenor Carmen Botea), Marian Valentin Tănase la 100m și 200m (antrenor Alexandru Terpezan) și Cristian Valentin Radu la triplusalt (antrenor Alin Larion) vor evolua la competiția găzduită, pe 10 și 11 Iunie, de stadionul Iolanda Balaș Soter.
  == Atletism montan ==
CSM Constanța are două reprezentante la Campionatul Mondial de Alergare Montană de la Innsbruck! Adelina Panaet și Andreea Pîșcu, sportive cu dublă legitimare, CSM Constanța și CS Știința Bacău, evoluează în competiția care a adunat la start atleți din 70 de țări. Adelina Panaet face parte din echipa feminină a României la probele de Vertical Uphill și Mountain Classic (15,5 km, +760m diferență de nivel – startul Sâmbătă, 10 Iunie), iar Andreea Pîșcu din echipa pentru proba de Short Trail (45km, +3200m diferență de nivel).
==Paralimpic==
Luminița Smău și Erchin Ali participă, în 9-11 Iunie, la Campionatul Național Paralimpic de Tenis de Masă, de la Bascov. Sportivii CSM Constanța au adus anul trecut primele medalii paralimpice din istoria clubului în competiția națională. Luminița Smău este dublu medaliată cu argint, la simplu și dublu feminin, iar Erchin Ali tot cu argint, la dublu masculin.

Related Articles

Back to top button