Sport/Life

Colegiul Național Mihai Eminescu din Constanța, vizitată de starurile baschetului 3×3

Raelin D’Alie, locul șase la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu naționala Italiei și belgianul Thibaut Vervoort, al șaselea jucător în clasamentul mondial masculin FIBA 3×3 au fost prezenți alături de coechipierii lor din echipele reprezentative, pe terenul de baschet recent renovat de la Colegiul Național Mihai Eminescu.
Peste 100 de elevi au avut ocazia să-i vadă în curtea școlii pe reprezentanții echipelor care vor participa sâmbătă și duminică la turneul de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3. Evenimentul are loc pe Faleza Cazino, în dreptul statuii Mihai Eminescu, iar accesul publicului este gratuit.
Cei mai curajoși dintre elevi i-au provocat pe profesioniști la o miuță și aceștia și-au adus aminte, pentru câteva zeci de minute, că această disciplină acum olimpică, a plecat chiar de pe terenurile din curțile școlilor sau de la colțurile de stradă din întreaga lume.
Parte a strategiei CSM Constanța, susținută de Primăria Municipiului Constanța, acțiunea de la Colegiul Național Mihai Eminescu a avut loc pe un teren de baschet reabilitate, chiar cu suprafața oficială pentru baschetul 3×3 în aer liber.
FIBA 3×3 Europe Cup 2023 – Constanța Qualifier va reuni în cele două zile de competiție 21 de echipe din 12 țări, printre care și ambele naționale ale României. Meciurile vor avea loc în arena temporar amenajată pe Faleza Cazino, iar programul include și alte activități dedicate fanilor, concursuri, un loc de joacă pentru copii cu tematică baschet și alte surprize.
Evenimentul este organizat de către CSM Constanța și Federația Română de Baschet cu sprijinul Primăriei Constanța și susținut de Mastercard, Horizon, Catena, Celco, Solid House, Curățenie Profi, ENG Free, Domeniile Ovidiu, Sophie Patiserie și Radio România Constanța. Parteneri globali ai evenimentului sunt Wilson – mingea oficială de 3×3 și Peak – partener tehnic pentru echipament sportiv.

Related Articles

Back to top button