Actualitate

Proiectele continuă în municipiu și județ

A început eliberarea trotuarelor de stâlpii de iluminat și cablurile de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu

Primăria Constanța, împreună operatorul rețelei de iluminat public și cei ai rețelelor de comunicații, a început să elibereze trotuarele de stâlpii de iluminat și cablurile de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. În perioada următoare se lucrează pe tronsonul cuprins între intersecțiile de la Dacia și Trocadero.
,,Mai exact, este vorba despre dezafectarea stâlpilor din beton care în prealabil sunt goliți de cablurile aeriene, introduse deja în subteran de operatorii de comunicații. În locul elementelor din beton, prin proiectul european de reabilitare și modernizare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu au fost montați stâlpi metalici care asigură iluminatul public. Facem apel către participanții la trafic să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea autovehiculelor în zonele în care se derulează lucrări,” au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism pentru desființarea și construirea gardului Cimitirului Central

Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism pentru desființarea și construirea unui gard nou la Cimitirului Central, o etapă în realizarea obiectivului de investiții, după ce, anterior a fost lansată licitația pentru elaborarea documentației necesare.
Este vorba despre Certificatul de urbanism numărul 1.561, care vizează „Desființare și construire împrejmuire Cimitir Central“. Amplasamentul este situat pe strada Bărăgan (Liniștei) nr. 2-4, din municipiul Constanța.
În caietul de sarcini, la capitolul „Caracteristici, parametri și date tehnice specifice, preconizate” se face referire la demolarea vechii împrejmuiri și refacerea împrejmuirii terenului aferent Cimitirului Central:
„Proprietarul are obligația realizării infrastructurii și a zonelor verzi din interiorul cimitirului, parcelarea, împrejmuirea și dotarea acestuia precum și întreținerea și menținerea în funcțiune a cimitirului. În prezent, anumite părți ce fac parte din împrejmuirea cimitirelor umane creștin-ortodoxe prezintă un grad de uzură și degradare, având un aspect inestetic datorită reparațiilor sporadice, efectuate de-a lungul timpului, lipsind pe alocuri panourile. Principalul obiectiv al studiului de fezabilitate prezent este de a analiza principalele caracteristici și indicatori tehnici, financiari și economici ai investiției care asigură o utilizare eficientă și rațională a capitalului și resurselor pentru satisfacerea nevoilor demolării și execuției gardului în cimitirul uman Central”, se precizează în caietul de sarcini.

Trei unități de învățământ din municipiul Constanța au amenajate spații pentru desfășurarea activităților sportive la standarde internaționale

Primăria Constanța și CSM Constanța au amenajat și dotat la standarde internaționale trei spații pentru desfășurarea activităților sportive în cadrul a trei unități de învățământ din Constanța.
Astfel, Școala Gimnazială Nr. 37, Școala Gimnazială Nr. 24 “Ion Jalea” și Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța, au din acest an noi terenuri destinate activităților sportive pentru fotbal, volei, baschet, handbal și alte sporturi.
Suprafețele sportive și dotările de care copiii deja beneficiază sunt certificate IHF (Federația Internațională de Handbal), FIVB (Federația Internațională de Volei), FIBA (Federația Internațională de Baschet), atât pentru competiții 3×3 și 5 la 5, panourile de baschet fiind la dimensiunile standard de competiție, din sticlă securizată de 10 mm prevăzute cu inel metalic regulamentar cu arc, dotări la care și sportivii CSM Constanța efectuează antrenamente. Porțile de handbal sunt din aluminiu la dimensiunile standard iar suprafața este realizată din polipropilenă de înaltă densitate, autodrenantă, care poate fi folosită în cel mai scurt timp după ploaie, suprafață cu o toleranță laterală care protejează articulațiile, fiind mai elastică decât suprafețele mai dure.
,,CSM Constanța și Primăria Constanța vor continua să se implice activ în comunitate, astfel încât tot mai multe spații să fie amenajate și destinate activităților sportive. Am început cu unitățile de învățământ iar în prezent CSM Constanța a identificat spațiile neamenajate din cartierele Constanței, pe care le va propune municipalității pentru modernizare și amenajare cu destinația terenuri sportive, cu acces liber,” au informat inițiatorii proiectului.

Related Articles

Back to top button