Actualitate

Final fericit pentru 11 căței

Poveste cu final fericit pentru 11 căței. Săptămâna trecută, mai multe familii din Constanța au decis să facă o faptă bună și să adopte căței din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța. Astfel, 11 patrupezi au plecat fericiți din padocul municipalității și nerăbdători să-și cunoască noii membri ai familiei. Dacă vreți și dumneavoastră un prieten blănos, loial și iubitor, trebuie să știți că toate adopțiile sunt gratuite.

11 căței din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța au fost adoptați săptămâna trecută. Au plecat fericiți și pregătiți să facă cunoștință cu noii membri ai familiei. Povestea lor are un final fericit, însă la adăpost mai sunt sute de căței ce au nevoie de un cămin. Adopția celor 11 norocoși a fost gratuită, așa cum este și adopția celorlalți căței din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța. Fiecare cățel încredințat spre adopție gratuită este deparazitat intern și extern, înregistrat în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân, microcipați, îngrijiți, vaccinați conform graficului de vârstă și are carnet de sănătate.

De asemenea, trebuie să știți că adopția patrupezilor se realizează doar după ce ați prezentat un act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, o dovadă a resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor, dar și acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor în cazul adoptării a mai mult de 2 câini.

Dacă doriți să adoptați un prieten blănos puteți vizita Adăpostul Public de Animale Abandonate de pe strada Câmpul cu Flori nr. 11 luni, marți, miercuri și vineri în intervalul orar 10:00 – 14:00 și joi între orele 09:30 și 17:30. De asemenea, Centrul de Adopții Canine „Norocel” este deschis de luni până vineri între orele 10:00 – 14:00. La fostul sediu al Administrației Piețelor de pe strada Răscoalei 1907, nr. 4, într-un spațiu prietenos și viu colorat veți găsi căței jucăuși, curioși și disponibili pentru adopție gratuită.

Prin decizia de a adopta un patruped, cetățenii pot acorda o nouă șansă unui câine comunitar și asigură locul în adăpost pentru un alt animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire. Numărul de locuri este limitat, iar instituționalizarea nu reprezintă decât o soluție temporară. Persoanele care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să-l lase liber, din nou, pe străzi. Aceștia au obligația să-l îngrijească și să respecte normele legale. Mai mult de atât, abandonul câinilor adoptați constituie infracțiune și se sancționează conform normelor legale în vigoare.

Mai multe detalii legate de adopție puteți obține de la personalul de specialitate la numărul de telefon 0733.045.213.

 

Related Articles

Back to top button