Actualitate

Ambarcațiune a Gărzii de Coastă, scufundată pe Brațul Chilia

O ambarcațiune a Gărzii de Coastă a fost scufundată de un convoi pe brațul Chilia. Incidentul s-a petrecut ieri, 13 iunie. Polițiștii de frontieră spun că o barjă ucrainiană împinsă de un împingător sub pavilion Portugalia a intrat în plin în ambarcațiunea Poliției de Frontieră și a lovit apoi un ponton al Gărzii de Coastă, dar și un ponton de pasageri. Totul s-a întâmplat în zona Chilia Veche.

Impactul a fost atât de puternic, încât ambarcațiunea Poliției de Frontieră a fost efectiv proiectată sub ponton. Un polițist aflat în timpul serviciului, pe ponton, a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Tulcea. Și pagubele materiale sunt majore, mai spun polițiștii de frontieră. Cercetările in acest caz au fost preluate de Căpitănia Tulcea. Până la finalizarea acestora, navele de pasageri ale Navrom nu mai acostează în zona Chilia Veche.

“Pe 13 iunie în jurul orei 12 un convoi format dintr-un împingător și o barjă a avariat o ambarcațiune și un ponton aflat în dotarea Poliției de Frontieră, precum și un ponton al unei societăți comerciale private, amplasate la kilometrul 45 pe brațul Chilia. La bordul pontonului se afla un polițist, care în urma impactului a suferit leziuni minore și a fost transportat la Spitalul Județean Tulcea”, a declarat Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Cercetările sunt continuate de către Căpitănia Tulcea. Ambarcațiunea Poliției de Frontieră s-a răsturnat sub ponton.

Related Articles

Back to top button