Actualitate

Amenzi în valoare de peste 57.000 de lei pentru parcarea neregulamentară

Polițiștii locali constănțeni, cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice, verifică permanent dacă locurile destinate persoanelor cu handicap, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

Pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Primăria Municipiului Constanța, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Autoritățile fac apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie. În urma acțiunii tematice, care a avut loc în cursul zilei de 12 iunie, s-au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 448/2006, în valoare totală de 57.250 lei. Totodată, au fost ridicate 11 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Related Articles

Back to top button