Festin culinar pescăresc
Prima ediție a „Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești” și-a deschis porțile la Pavilionul Expozițional. Constănțenii, dar și turiștii se pot bucura de o varietate de produse culinare tradiționale din pește și fructe de mare. Nu vor lipsi nici vinurile produse în cramele dobrogene. Toate acestea sunt completate de muzică bună și artiști renumiți.
„Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești” reunește la malul mării, zilele acestea, numeroși producători de profil pasionați, cherhanale și restaurante cu specific pescăresc, dar și pe cei mai iscusiți maeștri bucătari. Toți se vor întrece în preparate de top și rețete apetisante pentru toate gusturile. Dacă vreți să încercați un preparat tradițional din pește, vă puteți bucura de borșul din mai multe tipuri de pește.
Festinul culinar își propune să adune laolaltă maeștrii bucătari, producătorii de profil, dar mai ales gurmanzii.
„Vom organiza un festival în care să punem în valoare gastronomia noastră, tradițiile noastre, și nu în ultimul rând, să arătăm că există o ofertă pentru turismul nostru constănțean, pentru turismul nostru dobrogean. Și, nu-i așa, când vin turiștii la mare vor să mănânce fructe de mare, pește și să guste un vin bun”, a declarat Mihai Lupu, președinte CJ Constanța.
„Este o inițiativă absolut minunată pentru că este prima dată când se organizează un astfel de festival aici și reunește nu doar ce înseamnă gastronomie și tradiții, ci și un program artistic foarte bine pus la punct care va fi pe toate gusturile. Avem și ansamblul folcloric, avem și dansuri populare, avem și muzică specială pentru orice fel de ocazii”, a declarat Ruxandra Serescu, director CCINA Constanța.
„De la mic la mare au ocazia să ia contact cu tot ceea ce înseamnă istorie, tradiții, simbolistica apei, a mării, simbolistica peștelui și a tot ceea ce oferă marea în general și cultura tradițională prin evenimente culturale aduse în modernitate cumva”, a declarat Laura Stroe, director CCJ „Teodor T. Burada” Constanța.
La „Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, atmosfera va fi întreținută de nume sonore precum Ovidiu Lipan Țăndărică, Elena Gheorghe, Ansamblul Brâulețul, dar și mulți alți artiști ce promovează muzica tradițională. Acest eveniment dedicat tradițiilor gastronomice si culturale locale din Dobrogea este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța.