Actualitate

Cernavodă și Valu lui Traian, fără apă

Localitățile Cernavodă și Valu lui Traian rămân fără apă potabilă la robinete. În orașul Cernavodă se execută lucrări de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de alimentare cu apă. În schimb, în comuna Valu lui Traian se execută lucrări de remediere a unei avarii survenite pe conducta magistrală de alimentare cu apă. Utilizatorii afectați de aceste lucrări sunt rugați să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Pentru executarea lucrărilor de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de alimentare cu apă, de pe strada Răzoare din orașul Cernavodă, se va întrerupe furnizarea apei potabile marți, 20 iunie, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Victoriei, Răzoare, Viilor – cu adiacentele, Ioachim Ionașcu, Ghioceilor, Prelungirea Seimen – cu adiacentele, cei din Cartierul Tudor Vladimirescu, Spitalul Municipal și Utilități Publice – Gospodăria Comunală Cernavodă.

Investițiile fac parte din Contractul de lucrări „Rețele apă Cernavodă, Faclia și Tortoman. Aducțiuni Faclia, Cernavodă. Rețele de canalizare Cernavodă, Satu Nou și Mircea Vodă”, în valoare de aproximativ 56 de milioane de lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de aliementare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul consumatorilor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.

Prin implementarea acestora, se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor.

Și în localitatea Valu lui Traian se întrerupe furnizarea apei. În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta magistrală de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de la nivelul Complexului Apă Valu lui Traian, echipele companiei de apă vor întrerupe furnizarea apei potabile de marți seara de la ora 23:00, până miercuri la ora 05:00.

În acest timp, vor fi afectați consumatorii din întreaga localitate, cu excepția Zonei C.

Compania de apă își cere scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Totodată, toți utilizatorii afectați de aceste lucrări sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Related Articles

Back to top button