Actualitate

Nou port turistic, la Jurilovca

Mii de localnici și turiști au participat în weekend la un spectacol unic organizat pentru inaugurarea noului port turistic la Jurilovca. Este cea mai mare investiție prin fonduri europene din această localitate, în valoare de 4,5 milioane de euro. Noul port turistic va avea 180 de locuri de acostare, împărțite într-o zonă pentru pescari și una pentru turiști.

Un eveniment spectaculos a fost organizat la Jurilovca pentru inaugurarea noului port turistic. Cei prezenți s-au putut bucura de spectacole de cântece și dansuri oferit de ansamblurile locale, dar și de numeroase standuri la care gurmanzii au putut degusta gastronomia locală. Fiecare ponton al portului turistic este prevăzut cu prize pentru ca ambarcațiunile să aibă curentul asigurat, iar posesorii de bărci electrice să poată încărca bateriile acestora. De asemenea, de pe ponton, bărcile pot fi aprovizionare cu apă potabilă.

„Putem spune că este perla pe de o parte și motorul de dezvoltare al următorilor ani pentru Jurilovca. Acest port a fost construit cu posibilitatea de achiziționare în continuare numai de pontoane ca să ajungem la o capacitate totală de 300 de locuri”, a declarat primarul localității Jurilovca, Eugen Ion.

Portul inaugurat în weekend este prevăzut și cu zone de promenadă, de relaxare, dar și de pescuit.

Seara s-a încheiat cu un show spectaculos: 200 de drone au spus povestea pescarilor lipoveni, a riscurilor pe care și le asumă aceștia atunci când pleacă în larg, la pescuit, dar și a emoțiilor soțiilor care îi așteaptă să se întoarcă teferi acasă, mai ales în zilele în care marea sau lacul Razelm sunt lovite de furtună.

 

 

Related Articles

Back to top button